"Prvi put sam dojila u javnosti u Americi, a borbu nastavljam u Srbiji"

Kada je objavila sliku iz šminkernice na Instagramu, kako se porodično sa suprugom i bebom sprema za profesionalno slikanje, manekenka Bojana Barović među prvim poznatim damama "ušla je" u riskantnu temu - dojenje u javnosti. Dojenje na javnom mestu za Srbiju je prilično klizav teren, dok ga jedni osporavaju, drugi ga snažno podržavaju. Bez obzira na razlike u mišljenju sredine Bojana je dosledna sebi i tako je postala prvi ambasador na prvom Festivalu dojenja koji je organizovan kod nas.

Četvrtak, 18.05.2017.

09:54

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Default images

Podeli:

#familyaffair photoshoot at our special place with our special peeps

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана

U razgovoru za portal "Super žena" Bojana kaže da je oduvek imala stav da kada donesemo dete na svet, moramo uloziti ogroman trud i napor da od njih napravimo prave ljude. Svesna da je to najteži zadatak Bojana je, ipak, jedva čekala da se ostvari kao majka.

Sa prvim plačom njene ćerke Leone svet je postao potpuno drugačije mesto za nju i njenog supruga Nikolu Rokvića.

"Odjednom moji prioriteti su se promenili, u drugom stanju sam čitala isključivo literaturu koja se bavi trudnoćom i decom, i to je za mene bio neki prirodni proces i nije mi teško palo. Radovalo me je da se edukujem i barem malo pripremim za veliku odgovornost koja me je čekala. Količina obaveza koje je potrebno ispuniti svakoga dana vezano za bebu je zaista velika. Kada se rodila Leona potpuno sam joj se posvetila i prvih šest meseci se skoro i nisam razdvajala od nje", priča Bojana ne krijući da su je mnogi savetovali da to nije dobro i da će razmaziti svoju jedinicu.

Sometimes dreams don't come true.. but something better does 🤗❤️ srecna 1.godisnjica @nikolarokvic #anniversary

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана

"Meni je bilo sasvim prirodno i normalno da se ne odvajamo. Naravno, postojali su trenuci kada sam poželela pauzu i da me neko odmeni, ali tada i sat vremena izlaska iz kuće mi je bilo dovoljno da napunim baterije. Sada je situacija malo drugačija, jer jede čvrstu hranu, pa samim tim i ja mogu malo da više da se posvetim sebi. Ni sada je ne ostavljam na čuvanje duze od par sati. Sve ovo, pored svih lepota koje nosi, zna da bude naporno ali to je moja odluka i tako se najbolje osećam".

A kao što joj je prirodno da bude sa svojim detetom, tako joj je, bez previše razmišljanja, bilo sasvim normalno da svoje dete podoji na javnom mestu. Ako je beba gladna, a oni van kuće.

"Na moju sreću, prvo javno dojenje imale smo u Americi gde se takav čin uglavnom pozdravlja i podržava mnogo više nego kod nas. Ali ja i mnoge druge žene se baš zato borimo da se taj možda negativan stav prema tome promeni. Ima mnogo pozitvnih komentara, tako da nekolicina negativnih ne može da me pogodi, već samo da mi da motiv da se i dalje zalažem za prave stvari u životu".

😊🤗

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.