Ova lepotica je najmlađa pilotkinja boinga na svetu /FOTO

Indijka Ani Divia je postala najmlađa žena na svetu koja komanduje najvećim dvomotornim avionom na svetu, a ističe da se za ostvarenje svog sna borila hrabro.

Sreda, 26.07.2017.

13:52

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ani Divia je stekla titulu komandanta sa samo 30 godina. Iako je njena borba dugo trajala, ova mlada žena je postigla ono što je njena sredina smatrala čudnom željom.

"Srećom, moji roditelji su me veoma podržavali, čak i kada im je dosta ljudi govorilo da me ne šalju na časove letenja", rekla je Divia za britanski "Miror" i dodala: "Bilo je dosta poteškoća, posebno onih koji se odnose na novac".

Ani se školovala u Delhiju, gde je završila srednju školu. Većina njenih kolega je, po savetu roditelja, želelo da postanu inženjeri i doktori, ali Ani je uvek htela nešto drugačije.

"Od svog detinjastva, sanjala sam da budem pilot. Čak i ako nisam imala jasan plan kako ću da postignem to", istakla je ona.

Uz podršku roditelja, ona je upisala školu za pilote "Indira Gandhi Rashtriya Uran Akademi", kada je imala samo 17 godina.

Ani je radila vredno, obezbeđujući sebi školarinu, a celokupnu obuku je završila sa 19 godina. Tada se zaposllila u Air India kompaniji, i nastavila je da se obučava, učeći da upravlja Boing 737 avionom u Španiji.

Nakon toga, dobila je priliku da ode u London, kada je po prvi put komandovala Boing 777 avionom, najvećim dvomotornim avionom na svetu

"Imala sam opciju da počnem da komandujem na 737, ali boing 777 je avion o kojem sam oduvek sanjala, pa sam morala malo duže da čekam", iskreno je priznala Ani.

Dok je radila za Air India, Ani je dobila diplomu mastera, završila je razne kurseve, a ujedno je finansirala studije svog brata i sestre, te kupila kuću za roditelje.

Ona danas inspiriše mnoge žene da nikada ne odustaju od svojih želja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.