Mršavite uz Super ženu: Deveti trening sa Milanom Zarićem

Lični trener Milan Zarić pomaže vam svojim "Weight Loss & Detox" programom da dođete do svog cilja i skinete tih par kilograma viška. Na redu je 9. trening...

Petak, 11.08.2017.

11:59

Izvor: Super žena

Mršavite uz Super ženu: Deveti trening sa Milanom Zarićem
Foto: Thinkstock

Podeli:

Verovatno je većini vas poznato da je jedini način da zdravo smršate kombinacija vežbanja i izbalansirane ishrane.

Nema tajne, suština je u matematici, kalorijska vrednost unete hrane mora biti manja od kalorijske potrošnje, tačnije moramo trošiti više kalorija nego što ih kroz ishranu unosimo.

Pitanje je da li brzo sagorevamo kalorije samo dok smo na treningu ili naš trening ima odloženi efekat tokom kojeg takođe brže trošimo unete kalorije.

Telo čoveka je i nakon fizičke aktivnosti i dalje u modu ubrzanog sagorevanja masti koje povlači iz depoa, naročito iz predela stomaka, zadnjice, grudi ali da bi se taj mod održao moramo ispuniti par uslova.

1. Minimum sat vremena nakon treninga ne smemo konzumirati proste šećere, ako to uradimo zaustavićemo trošenje masti i započeti razgradnju unete hrane, što nikako nije dobro ako želimo da smršamo;

2. Kompleksne vežbe pomažu podizanju temperature tela pa time i ubrzavaju metabolizam i potrošnju suvišnih masti;

3. Nakon treninga praktikujte temeljno istezanje, ono je sastavni deo vežbanja i minimalne kontrakcije koje nastaju će takođe uticati na sveukupnu kalorijsku potrošnju.

Današnjim treningom ispunjavamo 2 uslova, a on izgleda ovako.

1. Dinamičko istezanje zadnje lože po 15 ponavljanja x 3 serije
2. Podizanje iz plank-a u upor 10 x 3 serije
3. Mrtvo dizanje sa spuštanjem u upor 15 x 3 serije
4. Most 20 sekundi x 3 serije.

Pauza između vežbi mora biti minimalna dok je na kraju svakog kruga pauza oko 2 minuta, provedite je u ležećem položaju sa kolenima na grudima uz duboko disanje.

Milan Zarić
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

www.licnitrener.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare