Najbolji način da poboljšate koncentraciju svog deteta je...

Opšte je poznato da fizička aktivnost ima višestruko blagotvorno dejstvo na organizam, a isto važi i kada je koncentracija vašeg mališana u pitanju.

Nedelja, 13.08.2017.

12:00

Izvor: Super žena

Najbolji način da poboljšate koncentraciju svog deteta je...
Foto: Thinkstock

Podeli:

Polučasovno vežbanje pre škole pomaže boljoj koncentraciji dece na nastavi, a posebno deci koja pate od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Vežbanje je naročito pozitivno uticalo na sposobnost koncentracije dečaka i devojčica koji su patili od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), i oni su u školi, posle vežbanja, bolje čitali i sabirali.

Čak i kod kuće, deca su bila mirnija od one koja nisu vežbala, što je pozitivno delovalo i na roditelje.

Istraživanjem, koje su sproveli državni univerziteti Mičigen i Vermont, bilo je obuhvaćeno oko 200 učenika osnovnih škola u periodu od 12 nedelja.

Oni su se u istraživanju pretežno bavili decom koja su pokazivala znakove poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, poput teškoće sa praćenjem nastave, promene raspoloženja i teškoća u socijalnim kontaktima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare