Dečji rođendani postaju pomodarstvo: Evo koliko je potrebno izdvojiti za proslavu

Porodica Adžić-Petrović odlučila je da rođendan svom mališanu proslavi u igraonici. Mama Jelena Adžić kaže da im je pri izboru bila najvažnija fleksibilnost, da deca mogu da trče i da skaču, uz nadzor animatora.

Petak, 22.09.2017.

10:38

Izvor: Super žena

Dečji rođendani postaju pomodarstvo: Evo koliko je potrebno izdvojiti za proslavu
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Oni su sajbergeneracija, da na Jutjubu puštaju muzku. Rastu u skroz drugačijim uslovima nego mi."

Tata Miša kaže da su igraonice postojale i pre 10-15 godina, ali je sama koncepcija rođendana bila drugačila.

Desanka Stjepanović, menadžerka jedne igraonice, kaže da u proseku svaki dan imaju rođendane za decu. Vikendom je malo veći broj ljudi jer su roditelji tad uglavnom slobodni.

Ono što se promenilo u odnosu na deceniju ranije jeste broj gostiju. Mališani na proslave dolaze u pratnji roditelja.

"Pozovete dete, a ono dođe plus tri, sa bratom, mamom i tatom i onda imaš od 25 zvanica - 100 zvanica. Evo, mi danas imamo 20 dece, ali 50 roditelja, jer su mnoga deca došla sa oba roditelja", kažu Jelena i Miša.

Za decu su neophodni animatori i bogat program, a za roditelje bogat meni.

"Na svakom rođendanu imate trpezu kao na svadbi. Svi smo mi zauzeti pa se uglavnom odlučujemo za ketering, a on je uglavnom potreban zbog odraslih, deca malo jedu", kažu roditelji slavljenika.

Pitanje za razmišljanje je - koliko sve ovo košta?

"Dve prosečne plate. Mada dosta roditelja kod kuće sve napravi, pite, mesa, bake im umese nešto. Raspon cena je veliki."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.