Trik koji će vas oduševiti: Kako da očistite antilop

Sjajni trikovi kako da spasite vaše omiljene antilop komade od prljavština i mrlja.

Četvrtak, 28.09.2017.

14:23

Izvor: Super žena

Trik koji će vas oduševiti: Kako da očistite antilop
Foto: Thinkstock

Podeli:

Prvo i osnovno je da razlikujete antilop kožu i antilop tkaninu. Tkanina najpre imitira grubu površinu antilop kože, a najčešće se od nje izrađuje garderoba.

U tom slučaju, komade od antilop tkanine možete prati u veš mašini ili nositi na hemijsko čišćenje, u zavisnosti od načina održavanja koji piše na svakoj etiketi.

Za razliku od tkanine, antilop koža je više zastupljena u proizvodnji raznih proizvoda, poput rukavica, jakni, torba i cipela.

S obzirom da imaju osetljivu površinu, cipele od antilopa se veoma lako oštećuju, te spadaju u dodatke koje je teže održavati.

U slučaju da se nakvase vodom, najbolje je da uz pomoć suve krpe pokušate da otklonite što više tečnosti sa njih, a zatim da ih ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.

Takođe, dobro bi bilo da naputnite mokre cipele papirnim ubrusom, kako bi zadržale svoj oblik dok se postepeno suše.

Predstavljamo vam još nekoliko trikova za čišćenje antilopa:

1. Mokru površinu istrljajte suvim peškirom.

2. Male i suve mrlje možete da pokušate da očistite gumicom za brisanje olovke. Ako su mrlje mokre, pritisnite na njih papirnu maramicu, a preko pritisnite peškirom.

3. Mrlju istrljajte uz pomoć vlažne krpe i nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Sačekajte da se antilop osuši i pogledajte rezultate.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare