Da li volite kupovinu na "klik": Realna ušteda ili farsa?

Dragana je prava online šopingholičarka, obožava da kupuje garderobu preko interneta. Poslednjih deset godina nedeljno kupi barem po nekoliko stvari. Ovakav šoping joj štedi i vreme i novac. Ovo je njena priča, iz "prve ruke".

Ponedeljak, 09.10.2017.

11:59

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

"Dosta je jednostavnije. Od kako sam krenula sa fakultetskim obavezama, izvalim se, uzmem laptop i bukvalno mi je sve na tanjiru. Uzbuđenje je kad iščekuješ da stigne paket, nema nikakvog zamora, ne gubim vreme, bukvalno ti naručiš, kupiš i stigne u roku od par dana", kaže.

Preko Fejsbuka kupuje čak i cipele.

"Postoj rizik, ne možeš tačno da znaš kako nešto stoji samo na osnovu slike. Ali ja sam takva da dosta pitam dok ih ne smorim, tako da se ne treba se ustručavati, pitam sve, apsolutno svaku meru, gazište, centimetre".

I pored toga, dešavalo se da joj stigne potpuno pogrešna porudžbina i tada je teško uložiti reklamaciju, ali Dragana i za to ima rešenje- jednostavno preproda takođe preko društvenih mreža.

*ALT

Za razliku od Dragane, studentkinja Sandra ne rizikuje da kupuje odeću preko društvenih mreža. Više voli da opipa i proba garderobu pre nego što je kupi. Onlajn kupuje samo šminku i nakit i to isključivo preko stranih internet prodavnica.

"Evo vidite ovaj kaput, jako lepo izgleda na vešalici, ali ne možete da znate šta će vam stići u paketu, možda je kvalitet lošiji, možda je tanji nego što izgleda, a možda ne odgovara ni vašem obliku tela."

Dragana i Sandra imaju drugačiji stav kada je online šoping u pitanju. Ipak, uprkos tome što su mnogi još uvek nepoverljivi, u poslednje vreme sve je više onih koji kupuju na društvenim mrežama. Kada su uzmu u obzir prednosti i rizici, svede se na to sa je sve stvar ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare