Lepotica i majka četvoro dece: "Majčinstvo nije kvantna fizika, uči se svaki dan"

Njena deca i dalje ne znaju da plivaju, iako idu svakog leta na odmor. More i plaže im nisu strani. Ali šestočlanoj porodici Hudolin nedostaje vremena da bi se posvetili učenju plivanja. Zato sada mama Marija svoje mališane vodi redovno na rekreativno plivanje. Spremaju se za sledeće letovanje. A tada će sa njima ovog puta, sasvim sigurno, poći još jedan par odmornih odraslih ruku.

Ponedeljak, 13.11.2017.

12:01

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Default images

Podeli:

Rođena Sarajka, pa onda druga pratilja izbora za Mis opkoljenog Sarajeva, titula koja je odvela do snimanja muzičkih spotova Pavarotija i U2 za numeru "Miss Sarajevo", devojka koja je sa 18 godina potražila sreću "preko bare", student na Floridi, TV lice i najpre supruga i majka. A i uskoro magistar, jer svoje studije privodi kraju.

Marija je danas žena koja je imala sreću da svoju ljubavnu priču pretoči u neverovatnu porodicu. Sa suprugom koji je diplomata, uspela je. A uspeva im i da svaki dan žive srećno, po svojoj meri.

"Moja deca su moje velike ljubavi. Ja sam sa njima otkrila potpuno novu dimenziju života, promenili su mene, moje životne prioritete. Ja i suprug smo baš želeli veliku porodicu, to nam je bio oduvek san. Zamislite dan kada čujete reč "mama" milion puta, kada odsečete 80 noktića sa 80 prstiju ili kada po ceo dan radite stvari u krug, kao na farbričkoj traci. Niko ne može da kaže da je to lako. Ali, ništa iz svog života ne bih menjala. Osim da produžim dan", kaže za portal "Super žena" ova super mama.

Zbog prirode posla njenog izabranika, oni su se do sada često selili. Deca su rođena u Sarajevu, Beogradu, Nemačkoj i Briselu, govore tri jezika, a svi se sjajno sporazumevaju i razumeju. Uzrasta su od 2, 4, 6 i 7 godina dešava se da trpe jedni zbog drugih. Imaju razumevanja za "potebe onog drugog", ali Marija kaže da je često najstarija Sofi i najrazumnija.

Slažu se, kaže Marija, najbolje kada su sami. Onda se veselo igraju, pričaju... A kada dođe dan za goste, tada je i najveći haos.

Kako je karijeru ostavila sa strane, Marija je spontano počela da vodi svoj blog www.motherhud.com o - roditeljstvu. U njega je utkala sebe, svoje priče, iskustva, ne klasične preporuke i "ne, nikako" savete. U crticama iz njihovog života ona samo pronalazi inspiraciju, nikako zaključke koje nameće.

"Zapravo, ostaje nejasno kako nakon rođenja prvog deteta ništa nisam stizala. Mislim da sam se osećala bitnijom kako sebi tako i okolini kad sam govorila da nemam vremena. Nakon Sofi došli su Markus, Pia i Elizabet. I uz sve njih ja sada vodim i svoj blog", kaže u dahu.

Ono zbog čega joj se kao majci najviše "klanjaju" je sjajan izgled.

On nije važan, presudan, ali je znak da je žena ona ista stara, da nije odustala od sebe i svog bića.

"Za šest godina sam se ugojila 100 kilograma. U svakoj trudnoći po 25 kilograma. Jela sam, baš mi je trudnoća tražila hranu. I onda posle svakog porođaja, u prvim danima mi nije bilo lako i svejedno. A onda, kako malo prođe vreme, stanem na svoje noge, beba uđe u neki svoj ritam, počnem da se bavim svojom linijom. Uvek su tu bili uključeni i trener, treniram barem tri puta nedeljno. I imala sam nutricionistički plan, tako da nije bilo problema. Znam da smršam i po 15 kilograma za tri meseca kada se posvetim tom cilju", objašnjava Marija.

*ALT

Njena tajna je i u sledećem- ona nikada nije izbegavala da nosi uže stvari:

"Uvek me stimuliše kad vidim da mi je nešto tesno. Izazov je kad će da mi spadne. Kad izgubim na težini i osetim da su mi te stvari postale udobne, vadim iz ormara manji broj i krećem dalje. Dok ne stignem do svoje željene kilaže".

Danas Marija sa zadovoljstvom uživa u svim svojim obavezama.

Najviše se raduje onim kratkim pauzama, kada decu razveze ujutru, pa u tišini gleda u plafon ili pije kafu. Piše, kaže nedovoljno, ali ima i druge ozbiljne planove sa svojim blogom. U svakom slučaju, ona je žena kojoj inspiracija nikada neće "presušiti".

*ALT

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.