Ovo su ličnosti životnog stila u Srbiji za 2017. godinu...

Finale dodela nagrada za ličnosti životnog stila za 2017. godinu održano je sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu. Voditeljka emisije “Sa Tamarom u akciji” Tamara Grujić osvojila je nagradu žirija za ženu životnog stila. Pročitajte ko se još našao među dobitnicima...

Petak, 08.12.2017.

13:34

Izvor: Kristina Milošev

Ovo su ličnosti životnog stila u Srbiji za 2017. godinu...
Foto: Promo

Podeli:

Modna agencija "Fabrika" je pokretač i realizator događaja "Ličnosti životnog stila" koje je, šest godina od osnivanja, preraslo u ozbiljnu i prestižnu manifestaciju.

Vođeni ciljem da promovišu kulturne i životne vrednosti, te iskorene kič i šund koji je zastupljen u našem društvu, žiri je izabrao ličnosti koje se izdvajaju svojim autentičnim stavom prema životu i radu.

Ovim priznanjem nagrađeni pojedinci postaju svojevrsni ambasadori pozitivnog životnog stila, kao i uzori mladima.

Među dobitnicima priznanja Tim životnog stila je organizacija "Lice ulice" koja od 2010. godine realizuje programe direktne podrške marginalizovanim grupama.

Ovu nagradu su osvojili zbog svog motiva koji nije ekonomski. Tim koji stoji iza uličnih novina insistira na razgovoru sa ljudima, na običnoj i ljudskoj komunikaciji koju, “treba da prepoznaju od drugih prolaznika na ulici”.

Predstava "Beton Mahala" se već dve i po godine izvodi na sceni. Rušenje tabua, otvaranje religijskih, političkih i društvenih pitanja, dovela ih je do osvajanja nagrade Mlade ličnosti životnog stila.

Ekipa, predvođenja rediteljima ovog dela, Banetom Trifunovićem i Rifatom Rifatovićem, zahvalila se na ovom priznanju, a Bane je istakao kako se oseća ovo veče, s obzirom na to da je dobio čak dva priznanja.

*ALT

"Večeras sam dobio dva priznanja jer je 'Lice ulice' takođe moj projekat. Srećan sam što stvari na koje sam intimno veoma ponosan prepoznate od strane nekih ljudi, pogotovo od stane žirija među kojima su fantastični ljudi. Nešto što ste radili konačno dobija smisao, jer se mi ljudi koji se bavimo umetnošću često pitamo čemu to služi. Ovakve nagrade, pogotovo nagrade od ovakvog žirija, mi daju meni nadu da to što radim ima smisla", kazao je za sajt "Super žena".

Za ličnost životnog stila proglašena je osnivačica Muzeja Cepter i Opere i teatra Madlenijanum Madlena Cepter, koja godinama deluje kao filantrop. Pomagala je izbeglicama, deci, siromašnima, bolesnima, crkvi, umetnicima, nauci, napuštenim životinjama...

Kako kaže, svesna je šta je postigla, a i dalje je ispunjava snažna potreba da pomaže drugima i da ulaže u kulturu Srbije.

*ALT

Priznanje Žena životnog stila pripalo je voditeljki emisije “Sa Tamarom u akciji” Tamari Grujić koja pomaže siromašnim porodicama u renoviranju njihovih kuća. Ona je otkrila koja je povezanost između dobrog životnog stila i humanosti.

"Moj životni stil počinje od dobrog kućnog vaspitanja, naučena sam da poštujem starije i generalno druge ljude, kao i životinje tako da svoje ponašanje nosim sa sobom i kada izađem iz kuće. Imala sam sreću da se bavim izuzetno humanim poslom koji prosto svi vole da vide i svi hvale. Trudim se da unosim i sebe, svoje osobine, kao i da prikažem i dobre strane naše zemlje i dobre ljude koji postoje u našoj zemlji", kazala je voditeljka za naš portal.

Njen kolega Zoran Kesić, autor i voditelj emisije "24 minuta", koja se emituje na televiziji O2, proglašen je muškarcem od životnog stila, dok je nagrada porodica životnog stila dodeljena porodici Ejdus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare