"Ušla sam u brak vrlo mlada i trudna, a ovo su prednosti te odluke"

Mišel Horton, osnivač i urednica portala "EarlyMama", stranice koja dokazuje da majčinstvo u mladosti ne treba da ograničava ispričala je zašto je u brak ušla vrlo rano i koje su prednosti toga. Ovo je njena životna priča.

Nedelja, 28.01.2018.

15:38

Izvor: Super žena

Foto: Thinkstock

Podeli:

"Nikada nisam zamišljala sebe kao tip devojke koja će se rano udati. To se nekako smatra pomalo starinskim, religioznim, predodređenim za razvod. Ti društveni stereotipi su prisutni svuda. Ipak, baš to mi se dogodilo. Potpisala sam papire za brak s trudničkim stomakom, bila sam u osmom mesecu, a imala sam samo 22 godine. Godine su prošle od tada, a ja sam postala odrasla i sazrela na mnoge načine, uglavnom zbog stvari vezanih za moj brak", napisala je Mišel.

Ona smatra i da je ulazak u brak u mladim godinama pun izazova, ali ima i svojih prednosti.

"Moj suprug ima 30 godina, a sećam ga se sa 18. Sećam se kako je živeo sa cimerima. Zajedno smo prošli kroz studije, velike poteze, male poteze, promene. Gledali smo jedno drugo u građenju karijera, putu do ciljeva... Lepo je imati nekoga ko je svedočio o napretku. On je moja prva i jedina veza u odraslom dobu. Sve smo gradili sami i proživljavali. Nemamo trauma iz prošlosti tipa - raspalih ljubavnih veza ili spašavanja samoga sebe iz nečega", piše ova blogerka.

Ovo još smatra prednostima ranog stupanja u brak.

Lakše je kombinovati živote

Na mnogo načina je bilo prilično jednostavno uskladiti naše živote i započeti zajednički život. Nismo imali duboko utemeljene životne navike i obrasce. Umesto toga razvijali smo se zajedno.

Teške lekcije smo naučili ranije

Brak pruža važne lekcije o stvarnom životu kao što su žrtvovanje, predanost, kompromis.

Nismo rasipali novac

Nismo ga ni imali. Naše venčanje koštalo je manje od 100 dolara. To je bilo prihvatljivo i razumljivo.

Imali smo vrlo niska očekivanja

Da sam godine provela sanjajući savršeno venčanje ili brak, savršenog muža, života..., bila bi ozbiljno razočarana.

Imamo lude uspomene

Mom suprugu sećanje na mene doseže do vremena kada sam imala 19 godina. Pamti sve one smešne i sramotne uspomene koje dolaze s romantikom kod mladih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.