U petoj i šestoj deceniji, ove dame grade uspešnu karijeru modela

Dok se Holivud služi botoksima i fejs lifting tretmanima, a sve kako bi očuvali mladost i lepotu, ruska modna agencija je odlučna u tome da istakne lepotu starenja u prelepim fotkama.

Utorak, 30.01.2018.

13:27

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Modna agencija pod nazivom Olduška predstavlja manekenke starosti od 45 do 85 godina. Dok modna industrija konačno prihvata različitost u vidu telesne težine i nacionalosnosti, godine su sledeća barijera koja treba da se otkloni.

Agenciju je osnovao fotograf Igor Gavar, a ideja je dobio nakon što je osnivao svoj blog koji se takođe zove Olduška. Većina njegovih manekenki su starije dame, kao i jedan muški model, Sergej koji ima 45 godina.

Starije manekenke putem ove agencije dobijaju razne poslovne angažmane u Rusiji, pojavljujju se u raznim modnim katalozima i reklamnim kampanjama.

Da li će to inspirisati i druge zemlje da urade nešto slično i istaknu glamuroznu stranu starenje, ostaje nam da vidimo.

U nastavku vam otkrivamo ko su ove prelepe dame...

Tatjana Neklodova, 61 godina

Olga Kondraševa, 71 godina

Venera Islamova, 63 godine

Valentina Jasen, 62 godine

Irina, 69 godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare