Mit o uvećanju zadnjice u koji treba da prestanete da verujete

Ako želite da povećate svoju zadnjicu, jedan od prvih predloga koji ste čuli ili pročitali na internetu je da radite čučnjeve. Ali, trener i kreator programa "80 dana opsesije", Autumn Kalabres savetuje da ipak to ne činite.

Četvrtak, 08.02.2018.

09:36

Izvor: Super žena

Mit o uvećanju zadnjice u koji treba da prestanete da verujete
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Mnogi smatraju da su čučnjevi najbolja vežba za uvećanje zadnjice, i to je jedna od najvažnijih stvari koju sam hteo da objasnim u svom programu '80 dana opsesije'. Kada radite čučnjeve, vi aktivirate najviše kvadriceps i tetive, dok je glutes pomoćni mišić", ističe Autumn.

Dok će vam čučnjevi pomoći da izvajate svoje noge do savršenstva, to nije slučaj sa zadnjicom.

"Tačno je da će vaša zadnjica imati neke benefite vežbanja, ali vi želite da je uvećate? Kako biste uvećali mišiće zadnjice, važno je da dodate težinu, pa je moj savet da stavite dva tega za vežbanje na vaše kukove. Na taj način će vaš mišić biti primarno aktiviran".

Pored čučnjeva, fitnes stručnjak savetuje da radite sledeću vežbu: spustite svoju zadnjicu na pod kako biste radili vežbu podizanje karlice.

Kalabresova kaže da je ovo njena omiljena vežba sa kojom možete da počinjete trening, zato što je jedna od onih vežbi koja dozvoljava da se mišić aktivira pravilno. Takođe je možete raditi u million različitih varijacija.

Možete raditi klasičnu vežbu podizanja karlicu, potom sa tegovima između nogu, oslanjanje na jednu nogu, a poznata fitnes instruktorka kaže da ćete na ovaj način izgraditi mišiće svoje pozadine.

Ovo je takođe odlična vežba za sve koji imaju bolove u leđima.

"Kada izvodite vežbu podizanja karlice, u sigurnoj ste pozi jer ležite na leđima sa stopalima koja su pričvrćena za pod," zaključuje Autumn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare