Super žena i "Pčelica" poklanjaju stripove

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dva stripa iz "Strip mitologije" u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 12.02.2018.

12:43

Izvor: B92

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Izdavačka kuća "Pčelica" je na velika vrata ušla u svet stripa i upisala se na listu malobrojnih, ali vrednih i predanih, izdavača koji se bave negovanjem strip - kulture u Srbiji. Interesovanje za strip - kulturu ne jenjava, ali se stiče utisak da je ono ograničeno na uzak krug strip - crtača, scenarista i poštovalaca devete umetnosti.

S ciljem popularisanja stripa kao prelazne forme između likovne i književne umetnosti i širenja interesovanja za strip među mlađim generacijama, Izdavačka kuća "Pčelica" objavila je ediciju "Strip mitologija" koja se pokazala podjednako zanimljiva deci, mladima, ali i odraslim ljubiteljima stripa.

U pitanju je serija od dvanaest kolor stripova koji za teme imaju poznate mitološke i legendarne priče starogrčke, japanske, nordijske, kineske i britanske kulture.

Za crteže ovih izdanja zaduženi su vrhunski autori koji su se proslavili radeći za Dark Horse, DC i Marvel. Vizuelnom stilskom raznolikošću putem ove edicije mlada publika u Srbiji ima priliku da se upozna sa svetskim trendovima strip-kulture i stekne uvid u njeno bogatstvo.

S druge strane, ovo je dobra prilika i za upoznavanje sa različitim mitovima i legendama, ali i njihovim ključnim junacima kao što su Persej, Tor i Loki, Amaterasu, Herakle, Robin Hud, kralj Artur, Tezej, Beovulf i Guan Ju. Svojim umetničkim kvalitetima, i na nivou ilustracije i na nivou scenarija, "Strip mitologija" predstavlja dobar početak za ulazak u svet stripa. Ni iskusnija publika neće biti razočarana i rado će se vraćati poznatim autorima i pričama, jer će ovi tehnički bogato opremljeni stripovi svakako pronaći mesto u njihovim kolekcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare