Ne stari: Zaboravila da broji godine, ostavila lokne, a danas izgleda kao pre tri decenije

Glumica za koju kažu da je najmoćnija u industriji u 21. veku Nikol Kidman jeste i jedna od onih žena kojoj ne možete da se ne divite. Ne možete. Jer, žena je u šestoj deceniji. I mada se "lome koplja" oko toga šta je sve radila da bi izgledala mladoliko, bez obzira na sve, ona izgleda odlično.

Sreda, 14.02.2018.

12:55

Izvor: B92

Ne stari: Zaboravila da broji godine, ostavila lokne, a danas izgleda kao pre tri decenije
Kada se pojavila 1983. godine i sad, Foto: Getty

Podeli:

Ova krhka žena svetle puti na leto će napuniti 51 godinu.

Iako se odrekla svega što je bila na početku karijere, prirodnih, sitnih lokni, riđe divlje kose, ona je danas postala ikona.

I modna i bjuti ikona koju oponašaju milioni žena širom sveta, upijaju njene savete, a modni kreatori se otimaju kome će da bude muza ili zaštitno lice.

Telo joj je kao da je i dalje devojka, vitka je kao i pre skoro četiri decenije, kada je 1983. godine snimila prvi spot.

Osmeh joj i dalje zrači iskrenom iskrom volje i životne strasti. Ono što joj zameraju jeste da se previše "utegla". U želji da izbriše godine, ona je prepeglala i svoje prirodne crte lica.

"Samo sam jednom koristila botoks", kategorična je po tom pitanju.

Nikol devedesetih, Foto: Getty

Ne priznaje da je radila od išta drugih, invazivnijih estetskih zahvata, jer kaže da ne bi podnela da nema svoj upečatljiv izraz lica.

To joj je, objasnila je za strane medije i važno zbog posla, uloga.

"Naporno vežbam od kada znam za sebe. Sunce izbegavam zbog izuzetno svetle puti. Zato ni nemam bore, ni problem sa kožom. To mi je bilo jako teško kada sam bila mlađa, ali navikla sam se na takav život", rekla je.

Ipak, "slike iz arhive" nekako drugačije "govore".

Foto: Getty

Ne morate da budete ekspert, čak iako oskarovka ne želi da prizna, evidentno je da su joj usne drastično punije, oči podignutije.

Nekoliko puta čak je pisano i da je nos menjala, mada je to sad već diskutabilna stvar.

Ono što je ipak nedvosmisleno uticalo na njen mladolik izgled, jeste promena boje kose. Kada je postala plavuša, njeno lice dobilo je potpuno drugačiji okvir, posebno zato što sve češće pegla kosu.

U eksperimentima sa frizurama, najbolje joj stoji kada je skrati na popularni srednji bob.

Foto: Getty

Ipak, poslednje slike sa Nedelje mode u Njujorku ostavile su publiku bez teksta.

U društvu koleginica Margot Robi i Lore Dern, Nikol Kidman je izgledala neprepoznatljivo, veštački, kao da to nije ona. Iz pojedinih uglova slikanja lako su mogli da je zamene sa voštanom figurom.

I zbog svega toga, Nikol zaista više ne izgleda kao negovana žena. Sada je ona žena koja nikako da prihvati da dostojanstveno nosi godine i koja dozvoljava da je Holivud "melje".

Foto: Getty

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.