Postoji i zdrava hrana koja sabotira dijetu: Nikada nećete oslabiti uz ove namirnice

Tokom dijete najvažnije je da ne grickate između obroka jer usporavate varenje. Nutricionista dr Sara Šenker objašnjava za "Daily mail" i da svako ko želi da smrša treba da brine o hranljivim stvarima koje unosi, a ne samo o pukom zbiru kalorija. Tako neke neočekivane namirnice za koje mislimo da su zdrave, zapravo ometaju da težinu dovedet "pod konac".

Nedelja, 25.02.2018.

12:38

Izvor: Super žena

Postoji i zdrava hrana koja sabotira dijetu: Nikada nećete oslabiti uz ove namirnice
Foto: Thinkstock

Podeli:

Orašasti polodovi

Oni su zdravi, ali u ograničenim količinama. Dovoljna je porcija od oko šest komada.

Ta količina je dovoljna da se zaustavi osećaj gladi i da telo dobije zdrave nutritijente. Sve više od toga je nepotrebno gomilanje kalorija. Najčešće izbegavajte kikiriki, a najbolji izbor su orasi.

Energetske pločice

U većini ovih proizvoda nalaze se ogromne količine šećera.

Nivo energije će brzo porasti, ali i vrlo brzo pasti, pa ćete imati jaku želju za hranom.

Jogurt

Uvek dajke prednost kiselom mleku dok ste na dijeti. Još jedna varka je da birate jogurt sa mnjim procentom masnoće. Čim izaberete takav proizvod, treba da znate da on verovatno ima više šećera u sebi.

Pirinčane pločice

Nemaju masnoće, ali im u potpunosti nedostaju dva sastojka važna za suzbijanje gladi - vlakna i proteini.

Znači, žvačete ih, unosite određenu količinu kalorija, a niste siti. Osim toga, određeni tipovi krekera od pirinča ima mnogo soli i šećera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare