Idealan početak dana: Jedite ova četiri zdrava doručka i smršajte 10 kg

Autorka Đina Florio, sa portala "Pop sugar" otkriva kako je uz promenu svog doručka, koji se smatra najvažnijim obrokom u toku dana, uspela da izgubi suvišne kilograme.

Sreda, 28.02.2018.

09:37

Izvor: Super žena

Idealan početak dana: Jedite ova četiri zdrava doručka i smršajte 10 kg
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Ceo život su mi pričali da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Nikada stvarno nisam verovala u to, dok nisam se podvrgla ovom režimu prošle godine. Nakon nekoliko meseci, uspela sam da smanjim svoju težinu za dva konfekcijska broja, odnosno da smršam oko 10 kg sam zahvaljujući zdravom doručku", počinje svoju ispovest Đina.

Kako kaže, svaki dan je doručkavala između oko 8 sati, a birala je veganske namirnice koje je kombinovala u toku nedelje.

U nastavku vam otkrivamo četiri vrste doručka koje je Florio konzumirala mesecima.

Proteinski smuti sa Acai bobicama

Smuti je jednostavan obrok koji možete da pripremite čak i kada nemate mnogo slobodnog vremena. Proteinski prah, bademovo mleko i acai bobice su osnovni deo napitka, a uvek možete dodati svoje omiljene voće ili povrće.

"Ovaj napitak mi je davao 40 grama proteina, manje od 400 kalorija i držao me sitom sve do ručka", ističe novinarka.

Tofu sir, povrće i tost

"Koristila sam tofu sir, spanać, pečurke, crni luk i začin po izboru. Sve sastojke izmešam i sipam u posudu koju sam mogla da nosim na posao. Kako bih obezbezila sebi ugljene hidrate, pravila sam tost sa kokosovim uljem".

Zobene pahuljice

"Zobene pahuljice su jednostavnije za pripremu od smutija, a obično ih spremam pre spavanja. Ovaj doručak nudi mi dosta energije, vlakana i ugljenih hidrata."

Salata

"Znam da salata zvuči čudno, ali jesti salatu za doručak je jedan od najboljih trikova sa smršate. Klasičan doručak obično ne sadrži puno povrća, ali povrće bi trebalo da jedemo svakog dana ako želimo da se oslobodimo masnih naslaga i budemo zdravi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare