Ovo je najveća greška koju žene rade tokom menstrualnog ciklusa

Period menstrualnog ciklusa zahteva posebnu negu intimnog područja kako se ne bi razvile brojne bakterijske i gljivične infekcije.

Sreda, 07.03.2018.

14:12

Izvor: Super žena

Ovo je najveća greška koju žene rade tokom menstrualnog ciklusa
Foto: Thinkstock

Podeli:

Osim redovnog tuširanja, tokom ovog perioda je veoma važno menjati higijenske proizvode, odnosno uloške ili tampone. Dok uloške možete koristiti četiri sata najviše, tamponi se moraju menjati najmanje jednom u dva sata.

Mnoge žene se ne vode ovim pravilima, te neredovno menjanje često se odražava na njihovo zdravstveno stanje. Zbog upijene krvi može se javiti niz oboljenja, a lekari ističu da je najopasniji sindrom toksičnog šoka.

Ona se javlja u slučaju kada žene predugo drže upijajuće tampone, a izaziva ga bakerija Staphylococcus aerus. Čak I kada je krvarenje slabije, tamponi se moraju menjati u preporučenom vremenu, napominju ginekolozi.

Takođe, nikada ne bi trebalo da u isto vreme koristite tampone i uloške, jer postoji mogućnost da se i u ovom slučaju javi sindrom toksičnog šoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare