Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjigu "Kad porastem biću..."

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige „Kad porastem biću...“ u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 26.03.2018.

13:31

Izvor: B92

Super žena i

Podeli:

Koliko je važno da deca imaju dobre uzore u životu, a posebno kada je u pitanju izbor zanimanja, postali smo u potpunosti svesni tek poslednjih godina kada smo iz ušuškanosti starih navika i ustaljene ponude profesionalne orijentacije bili surovo trgnuti pojavom novih „zanimanja”. Pored toga što promovišu iluziju srećnog, uspešnog, bogatog i ispunjenog života, ova takoreći zanimanja, sumnjive etičnosti, postaju uzor deci i mladima, jer im nude lažnu mogućnost uspeha bez truda. Izdavačka kuća Pčelica, svesna ovog problema, nudi edukativnu alternativu u vidu edicije kratkih ilustrovanih romana „Kad porastem, biću”.

Cela edicija je osmišljena kao serija kratkih romana koji promovišu različita zanimanja, decu upoznaju sa njihovim osobenostima i time postaju neka vrsta profesionalne orijentacije. Što je najbitnije, svi ovi romani deci šalju jasnu poruku da se do uspeha dolazi napornim radom, znanjem i istrajnošću.

Izdavačka kuća Pčelica je do sada objavila pet naslova ove edicije: „Luna, mala teniserka”, „Vuk, mali glumac” i „Uki, mali fudbaler”, autora Bojana Ljubenovića, „Tesa, mala balerina”, Nikolete Novak, i „Zoja, mala pijanistkinja”, Nade Vuković Đokić. U prodaji će se uskoro naći knjiga „Luka, mali slikar”, koju kao autor potpisuje Kosta Milovanović, ilustrator i slikar, koji se ovog puta sasvim uspešno našao u ulozi pisca, a u planu je i jedna knjiga koja će biti posvećena učiteljskom pozivu. Sve knjige ove edicije ilustrovao je Tihomir Čelanović.

Pored poučnosti i informativnosti, ove knjige se mogu čitati kao uzbudljivi romani sa glavnim junakom detetom koje se našlo u situaciji neuspeha ili neke druge problematične situacije odrastanja. Uz njega je odrasla osoba koja mu daje profesionalne savete iz oblasti za koju je dete zainteresovano, ali i mudre životne savete koji uvek prenose univerzalne i afirmativne poruke istinskih vrednosti kojima se ističe značaj učenja, istrajnosti, zalaganja, truda i dostojanstvenog i odmerenog ponosa na lični uspeh.

Kvalitet ovih knjiga prepoznala su i profesionalna udruženja koja su podržala njihovo objavljivanje. Tako je knjiga „Uki, mali fudbaler” podržana od strane Fudbalskog saveza Srbije, „Tesa, mala balerina” od strane Udruženja baletskih umetnika Srbije, Udruženje muzičkih umetnika Srbije je podržalo objavljivanje knjige „Zoja, mala pijanistkinja”, Teniski savez Srbije je dao podršku knjizi „Luna, mala teniserka”, a knjiga „Vuk, mali slikar” je podržana od strane Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare