Umetnost i moda, sećanje i trendovi – počinje Belgrade Fashion Week

Negujući kulturu sećanja na talentovanog, perspektivnog čoveka, čiji radovi i danas inspirišu, svečano otvaranje 43. Beogradske nedelje mode biće obeleženo programom "Tribute to Boris Nikolić". Ove godine ova smotra mode biće održana se od 20. - 26. aprila.

Ponedeljak, 16.04.2018.

14:57

Izvor: Super žena

Umetnost i moda, sećanje i trendovi – počinje Belgrade Fashion Week
Fotograf: Ðorðe Tomiæ

Podeli:

Ove 2018. godine Boris Nikolić trebalo je da proslavi 20 godina od svoje prve revije na Belgrade Fashion Week. Do poslednjeg dana pravio je velike planove za budućnost, želeći da opravda još jednu nagradu koju je dobio, "Black&White", a koju je zaslužio za, ispostaviće se, svoju poslednju kolekciju "Midnight in a perfect World". Nažalost to se nije desilo.

U čast ovog izuzetnog čoveka koji je ostavio značajan trag na modnoj sceni ustanovljena je nagrada za savremeni modni izraz koja nosi njegovo ime. U protekloj deceniji nagrada "Boris Nikolić" postala je jedna od najdražih i najvrednijih priznanja koje njegove kolege dizajneri mogu da dobiju.

*ALT

Na reviji ćemo videti nekadašnje laureate, Borisove prijatelje, profesore i poštovaoce njegovog rada, biće tu Doda Komad, Jelena i Svetlana Proković, Aleksandar Protić, Ana Ljubinković, Tamara Radivojević, Ivana Pilja, Ljuba Sikimić, Milica Vukadinović, Sonja Jocić, Aleksandra Lalić, Valentina Obradović, Lana Pavlović, Dijana Vujačić, Lidija Vujović, Lidija Jovanović, Danijela Knežević, Maja Atanasijević Zipa Yoma, Ašok Murti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare