Postavila sliku sina u štiklama, kritičari reagovali: "Sin će ti postati gej ako tako nastaviš"

Pošto je postavila sliku sina u plavim ženskim cipelicama na štiklu, australijska blogerka i četvororstruka mama Stevi Niki odmah je upala u okršaj sa "zabrinutim roditeljima". Poručili su joj da će tako sigurno napraviti gej dečaka, ako nastavi da mu dozvoljava da se oblači kao devojčica.

Utorak, 17.04.2018.

10:39

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Stevi ima blog "My Tribe of Six" i zastupa stav da roditelji najbolje poznaju svoju decu i treba da im dozvoljavaju i stvari koje društvo ne odobrava.

"Napravićeš od njega gej dečaka ako oblači žensku odeću, e pa Dženis neću. Ali ako ga Bog kreira i usmeri u tom pravcu neću biti protiv toga", napisala je posle svoje sporne objave, dečaka u ženskim cipelama koja je digla mnoge roditelje na noge.

Dvadesetsedmogodišnja mama je napisala da ona u svemu tome vidi zabavu odrastanja, a ne problem, kao i da joj nisu jasni očeki koji "odlepe" kad vide sinove blizu lutkica.

"Ženske stvari i igračke su mnogo jačih boja, imaju po sebi mnogo šljokica i zabavnije su. Dečaci imaju tako dosadne igračke, a kada su mali veoma je važno da se zabavljaju. Ne vidim ništa sporno, sve su to faze razvoja dece", objasnila je.

S druge strane, pedijatar Majkl Gros složio se da su deca do četvrte godine potpuno seksualno neutralna, nisu svesna različitosti.

"Ne branite svojim malim dečacima da probaju haljinu. Društvo je možda osetljivo na to, ali za njih je to samo igra. Neka deca budu deca bez predrasuda do određenog uzrasta", rekao je Gros za "Daily Mail".

On je objasnio i da su deca tog uzrasta prirodno vezana više za majku i da je često oponašaju i nema potrebe u svemu videti neku seksističku opasnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare