Kreatorka Jelena Kozjak: Istrajnošću do uspeha

Svako zna da je početak težak, kaže za Glas Amerike srpska modna kreatorka, Jelena Kozjak, koja je osnovala kompaniju KOZJAK, INC, u Njujorku, i ističe da je istrajnost najvažniji elemenat uspeha. Njena kompanija se bavi modom inspirisanom nošnjama sa Balkana. Kako kaže Jelena, od malih nogu je bila zainteresovana za modu, pa je u Beogradu završila dizajnersku školu, odsek tekstila. Verujući da će joj Njujork pružiti mogućnosti za uspeh, pre sedam godina se obrela u njemu.

Sreda, 25.04.2018.

09:12

Izvor: Glas Amerike

Default images

Podeli:

"Njujork je neverovatan grad, pun različitih kultura i jezika. Nudi izobilje mogućnosti i kao takav me privukao. Želela sam da se ostvarim na personalnom kao i poslovnom nivou u gradu kao što je Njujork."

Jelena Kozjak navodi da je Njujork izuzetno skup grad zbog čega mora non-stop da se radi da bi se preživelo. "Još dok sam bila na fakultetu javila mi se želja da osnujem Kozjak, Inc. Tako da sam pripreme počela između časova, u vozovima, crtala sam, istraživala materijale, i imala sam sreću da moji prvi uzorci budu spremni pre mog diplomiranja". Prvu modnu reviju je održala prošle godine, kada su se okupile brojne zvanice, modeli, snimatelji, šminkeri, frizeri, koji su joj pomagali da ostvari san i Njujorčanima prikaže ostvarenja.

"Nakon preseljenja u Njujork, imala sam priliku da vidim na koji način ostali narodi i kulture to prezentuju i predstavljaju svoju tradiciju i rešila sam da to uradim i sa našom kulturom u oblasti u kojoj sam najjača, a to je moda".

Dosadašnje pohvale je inspirišu da nastavi dalje i da predstavi modu zasnovanu na srpskim nošnjama svetu:

"Dame koje kupuju komade iz INK su prvenstveno Srpkinje koje žive i rade u Americi, kao i Amerikanke koje su oduševljene detaljima i dizajnom." Modna kreatorka veruje da su porodica i prijatelji najveće bogatstvo i da te odnose treba čuvati i negovati. Dodala je da je veoma zahvalna podršci porodice, i prijatelja, jer bez njih ne bi bila gde je sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare