Njihove uloge vrede milione: Ove žene su najplaćenije filmske zvezde

Britanski "Independent" sastavio je listu najvećih imena u američkoj filmskoj industriji, čije zarade prevazilaze cifru od osam miliona dolara.

Sreda, 09.05.2018.

12:18

Izvor: B92

Njihove uloge vrede milione: Ove žene su najplaćenije filmske zvezde
Foto: Getty

Podeli:

Iako je u vrhu liste glumaca koji najviše zarađuju u Holivudu našli pretežno muškarci, poput Danijel Krejga, Dvajn Džonsona i Vin Dizela, na listi najplaćenijih su se svakako svojim filmskim projektima izdvojile i pojedine glumice.

Na prvom mestu, kada je reč o ženama, je američka glumica En Hatavej čija zarada za dugo najavljivani film "Barbi" (koji ćemo gledati 2020. godine) se procenjuje na 15 miliona dolara.

*ALT

Odmah iza nje sledi glumica mlađe generacije, koja je već osvojila Oskara za ulogu u filmu "U dobru i u zlu". Dvadesetsedmogodišnja Dženifer Lorens takođe je isplaćena 15 miliona dolara za ulogu u drami "Red Sparrow" koja je trenutno na repertoaru u bioskopima širom sveta.

*ALT

Treće mestu, rangirano po visini zarade, zauzima Sandra Bulokkoja je u filmu "Malci" ("Minions" iz 2015.) pozajmila glas istoimenim crtanim junacima, Za ovaj poslovni angažman plaćena je 10 miliona dolara.

*ALT

Britanska glumica Emili Blant, koju je publika zavolela u ostvarenjima "Agenti sudbine" (2011) i "Ubica iz budućnosti" (2012), za ulogu u najnovijem filmu "Jungle Cruise" (2019) dobiće od 8 do 10 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare