Pijete kafu i na dijeti ste? Onda ovo morate da znate

Ledene kafe su sve popularnije u svetu, ali i kod nas. Ali da liste znali da mnoge od njih poseduju više šećera od gaziranih pića?

Četvrtak, 10.05.2018.

13:46

Izvor: Super žena

Pijete kafu i na dijeti ste? Onda ovo morate da znate
Foto: Thinkstock

Podeli:

S obzirom da nam se bliži leto, ledene kafe se mogu učiniti savršenim napitkom za osveženje i dizanje energije, ali u realnosti one uglavnom poseduju skriveni šećer i kalorije.

Blogerka Amanda Meiksner, koja na svojoj internet stranici daje savete o ishrani i vežbanju, objavila je fotografiju na kojoj otkriva da pojedine ukusne namirnice goje, te kako da ih zamenimo alternativama.

Tako mnogima omiljena moka kafa sadrži u proseku oko 400 kalorija i čak 61 gr šećera, a gotovo da ne sadrži kofein Frapućino nudi mnogo šećera, sirupa, kalorija i mleka, a najmanje kofeina.

A post shared by Amanda Meixner (@meowmeix) on

Srećom, Amanda, koju na Instagramu prati oko 630.000 ljudi, nudi svojim pratiocima odličnu zamenu - hladna kafa koja se sastoji iz kokosovog mleka poseduje samo 25 kalorija i 2 gr šećera.

"Kokosovo mleko je odličan trik koji možete da koristite za pripremu gotovo svih vrsta kafa, a spasiće vas unosa bespotrebnih kalorija i šećera", zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare