Glumica pred punom salom u Kanu: "Ovo je bilo njegovo lovište, ovde me je silovao"

Italijanska glumica Azija Arđento bila je jedna od prvih žena koja je javno optužila Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje. Ona je prošle godine u Njujorku priznala kako ju je na filmskom festivalu u Kanu davne 1997. godine prisilio na oralni seks. Ona je tada imala svega 21 godinu.

Sreda, 23.05.2018.

14:57

Izvor: Super žena

Glumica pred punom salom u Kanu:
Foto: Getty

Podeli:

Glumica se sada ponovo našla na crvenom tepihu u Kanu, a na završnoj ceremoniji održala je jedan zaista težak govor.

Neočekivano, imala je potrebu da podseti sve na slučaj nekadašnjeg filmskog mogula Harvija Vajnstina, rešila je da ponovo glasno skrene pažnju na problem koji se decenijama gurao pod tepih.

"Harvi Vajnstin me je silovao baš ovde, u Kanu 1997. godine. Ovaj festival bio je njegovo lovište. I reći ću vam nešto. Harvi Vajnstin više nikada neće biti dobrodošao ovde. Više nikada neće osramotiti zajednicu koja ga je nekada prihvatala i pokrivala za sve njegove zločine. Čak i večeras ima onih koji su odgovorni za njegovo ponašanje. Vi ne pripadate ovoj industriji. Znate ko ste. A što je još važnije, mi znamo ko ste. Nećemo vam dozvoliti da se više izvlačite s tim", bila je jasna Azija.

Nakon Aizjinog govora svi prisutni ostali su nemi, da bi se nekoliko trenutaka kasnije prolomio gromoglasan aplauz.

Brzinom svetlosti govor ove Italijanke proširio se društvenim mrežama, a mnoge poznate ličnosti podelile su ovaj snimak koji je još jedno svedočanstvo o seksualnom uznemiravanju koje se stavlja na teret Vajnstinu.

"Bravo, ovo je bila apsolutno neustrašiva nuklearna bomba u vidu neplaniranog govora koji je u potpunosti omamio publiku", kratko je na Tviteru napisao Azijin partner, poznati kuvar Entoni Borden.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.