Tužno priznanje pevačice: S 30 godina sam ušla u menopauzu

Britanska pop zvezda Mišel Hiton od 2012. godine ima ozbiljne zdravstvene probleme a zbog dve operacije, mastektomije i histerektomije, ušla je u ranu menopauzu.

Utorak, 29.05.2018.

10:08

Izvor: Super žena

Tužno priznanje pevačice: S 30 godina sam ušla u menopauzu
Foto: Getty

Podeli:

Pevačica i majka dvoje dece, 38-godišnja Mišel Hiton, pre šest godina otišla je na prevetivni pregled kada je doktor dijagnostikovao mutaciju BRCA2 gena, što joj daje 80 odsto šanse za razvoj raka dojke i 30 odsto šanse za obolevanje od raka jajnika.

"Lekari su mi rekli da je uklanjanje dojki jedini način da rizik od raka dojke svedem na minimum. Kako su mi objasnili, redovnim pregledima mamografom mogu da se uhvate maligne promene u ranoj fazi, ali da to nije adekvatna prevencija u mom slučaju, kada postoji genetska sklonost ka obolevanju", potresena je kazala Mišel u razgovoru za ITV.

*ALT

Iako je bila savršeno zdrava, odnosno nije obolela od raka dojke, Mišel je morala da uradi dvostruke mastektomije i histerektomiju, a zbog ove dve operacije ušla je u ranu menopauzu.

"Verovala sam u pozitivan ishod testiranja, jer sam mlada i potpuno zdrava. Nikada nisam pušila, zdravo se hranim, moji roditelji nisu imali ovih problema, pa sam mislila da nema razloga da brinem. Kada su mi saopštili da u sebi nosim "tempiranu bombu" suprug i ja smo bili zapanjeni i počeli smo da plačemo. Ono što me najviše rastužuje jeste saznanje da i moja ćerka ima 50 odsto šanse da nasledi ovaj gen, tako da će čim napuni 18 godina morati da obavi testiranje", ispričala je svojevremeno.

*ALT

Sada, dve godine nakon dvostrane mastektomije, Mišel kaže da je to promenila njeno telo zauvek. Ušla je u menopauzu, nivo hormona se promenio, a posledice oseća svakog dana.

"Moji hormoni su ludi, stalno sam umorna, razdražljiva sam i postajem nekontrolisano besna. To se dešava ceo dan i onda odjednom samo nestane. Ne znam zašto se to dešava i ne mogu da kontrolišem", otkrila je za britanski San.

Mišel sa suprugom Hjuom, koji joj je najveća podrška, pokušava da prođe kroz težak period u životu, a kako kaže, važno joj je što je sprečila nastanak raka dojke i jajnika.

"Ključ je u prevenciji, sprečiti bolest pre nego što ode daleko. Pre nego što vas uplaši. Želim da vrisnem svim ženama da idu na redovne kontrole grudi svakog meseca", naglasila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare