Trik najboljih poslastičara: Kako da palačinke uvek budu meke i vazdušaste

U slučaju da ste ljubitelj palačinki, onda morate da znate ovaj sjajan trik, kojim se služe poslastičari, a koji testo čini mekanim, slasnim i vazdušastim.

Sreda, 06.06.2018.

15:30

Izvor: B92

Trik najboljih poslastičara: Kako da palačinke uvek budu meke i vazdušaste
Foto: Thinkstock

Podeli:

Portal "Genius Recipes" piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.

U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.

Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.

Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.

Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.

Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za prženje.

Recept za najlepše domaće palačinke možete pronaći OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare