Kako da operete patike u veš mašini - a da ih ne oštetite

Otkrivamo vam najjednostavniji način za pranje patika, uz koji ćete svojoj omiljenoj obući vratiti nekadašnju blistavost. Pre pranja, svakako treba da pogledate način održavanja i izaberete što nežniji program pranja.

Subota, 09.06.2018.

16:33

Izvor: Super žena

Kako da operete patike u veš mašini - a da ih ne oštetite
Foto: Thinkstock

Podeli:

Pre nego što patike stavite u veš mašinu, potrebno je da ih dobro zaštite kako se one tokom pranja ne bi oštetile, piše "Usa today".

Uputstvo:

Veče pre pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Kada ustanete uklonite sodu.

2. Skiniti pertle i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Stavite ih u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje.

3. Sledeće, dodajte vaše patike u mašinu zajedno sa peškirima. Najbolje od 4 do 6 peškira. Oni će napraviti ravnotežu i sprečiti udaranje patika u mašini.

4. Koristite tečni deteržent (ako je osetljiva obuća sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

5. Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lepak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.