Rok kamp za devojčice: Podrška za dame koje žele da "rokaju"

Kad devojčicama date priliku, pravu podršku i malo vremena, pokazaće vam da su hrabrije i jače nego što ste mogli da zamislite. Rok kamp za devojčice je ta prilika. To je mesto za devojčice koje žele da nauče osnove sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, koje se raduju da upoznaju vršnjakinje sličnih interesovanja i da konačno izraze svoje talente i svoja rokenrol interesovanja. Tokom sedam dana Rok kamp za devojčice okupi 30 devojčica uzrasta od 10 do 14 godina iz različitih delova Srbije.

Utorak, 12.06.2018.

12:06

Izvor: B92

Rok kamp za devojčice: Podrška za dame koje žele da
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Pored organizacionog, tu je i mentorski tim koji čini osam mladih muzičarki aktivnih na domaćoj alternativnoj sceni. One će intenzivno raditi sa učesnicama i pomoći im da formiraju bendove i potom nastupe na koncertu otvorenom za sve posetioce u nedelju 1. jula u Sremskim Karlovcima. Mentorke u radu sa učesnicama tokom kampa provedu preko 50 sati. Prvi Rok kamp za devojčice održan je na Avali, krajem avgusta 2017. Put do njega počeo je tri godine ranije upoznavanjem sa švedskom mrežom rok kampova za devojčice, i zamisao da se tako nešto sa uspehom realizuje na Balkanu izgledala je strašno daleko. Međutim, želja da devojčicama u Srbiji donese iskustvo Rok kampa za devojčice i da mlade muzičarke u budućnosti ne budu usamljene na sceni nije nas napuštala.

Šta kažu rokerke?

Prvoj generaciji rokerki kamp je obeležio "najbolje leto do sada" i najviše se sećaju vežbanja pesama i probi, osnivanja svojih bendova, osmišljavanja imena bendovima, ali i druženja u sobama i pauza u prirodi. Posebno nam je drago kad ističu mogućnost koju su imale da izraze svoje mišljenje i slobodno govore. Razumele su iz kojeg razloga je bilo namenjeno samo devojčicama i drago im je zbog toga, to vide kao prednost i kao jedinstvenu vrednost ovog kampa. I dalje su inspirisane i ostale su u kontaktu sa mentorkama, i zahvalne na svoj podršci koja im je pružena. Mama jedne od prošlogodišnjih 30 učesnica pisala je: "Današnji susreti su bili još jedan u nizu prelepih i motivacionih nastupa i prilika za druženje kamp drugarica. Iako su one u kontaktu, preko modernih tehnologija, te uzvike, zagrljalje i osmehe kad se susretnu, ništa ne može zameniti. Međusobno se poštuju, dopunjuju, vole,a sve to ste im vi pokazale, na svom primeru. Toliko žena na jednom mestu, a nema mesta sujeti i uobraženosti.
Divan primer za mlade devojčice, kako se u životu treba postavljati. Uvek spremne da pomognete, uvek uz njih, odgovorne… Hvala na još jednoj prilici za druženje i nadamo se da će ih biti i u budućnosti. Svakako, iskreno se nadam da će biti mogućnosti, da se ostavari još mnogo rock kampova za devočice". Ove male rokerke žele da se kamp održava svake godine, da što više devojčica prolazi kroz kamp, da ih one upoznaju i prenesu im svoje iskustvo i da u budućnosti zajedno vežbaju i nastupaju sa novim generacijama učesnica.

Da bi se to desilo, potebni ste nam vi

Pored podrške Ministarstva kulture i informisanja, Fondacije Jelena Šantić, Contango doo, Erste banke i roditelja, Rok kampu za devojčice potrebno je još 196.000 RSD da bismo pokrili troškove najma instrumenata i tehnike, kombija i dela smeštaja i ovim devojčicama pružili iskustvo kakvo zaslužuju.

Više o tome kako možete da pomognete ovoj ideji pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare