Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 23.07.2018.

11:16

Izvor: PR

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Koliko je važno da deca imaju dobre uzore u životu, a posebno kada je u pitanju izbor zanimanja, postali smo u potpunosti svesni tek poslednjih godina kada smo iz ušuškanosti starih navika i ustaljene ponude profesionalne orijentacije bili surovo trgnuti pojavom novih „zanimanja”. Pored toga što promovišu iluziju srećnog, uspešnog, bogatog i ispunjenog života, ova takoreći zanimanja, sumnjive etičnosti, postaju uzor deci i mladima, jer im nude lažnu mogućnost uspeha bez truda. Izdavačka kuća Pčelica, svesna ovog problema, nudi edukativnu alternativu u vidu edicije kratkih ilustrovanih romana „Kad porastem, biću”.

U okviru edicije „Kad porastem, biću”, Pčelica je do sada objavila romane: „Luna, mala teniserka”, „Vuk, mali glumac” i „Uki, mali fudbaler”, autora Bojana Ljubenovića, „Tesa, mala balerina”, Nikolete Novak, i „Zoja, mala pijanistkinja”, Nade Vuković Đokić, a nedavno je iz štampe izašao i roman „Luka, mali slikar”, autora Koste Milovanovića. Zanimljiva je činjenica da je Kosta Milovanović akademski slikar, tako da je pisanju „malog slikaraˮ pristupio sa potpunim poznavanjem teme, ličnim doživljajem i iskustvom. Pored nesumnjivog slikarskog umeća, Kosta Milovanović se pokazao i kao uspešan pisac – duhovit, iskren, maštovit i, shodno svom osnovnom zanimanju, pisac sa smislom za detalje.

Luka, glavni junak ovog romana, voli sve što ima veze sa likovnom umetnošću. On provodi vreme čitajući knjige o umetnosti, gledajući filmove i, naravno, crtajući i slikajući. Odlazak kod bake i deke u jedno zlatiborsko selo, neočekivano će doprineti usavršavanju njegovih znanja i talenta. Kao vredan i poslušan đak, Luka je na dobrom putu da ostvari svoju želju i jednog dana postane slikar.

Uz ovu knjigu mali umetnici će naučiti o različitim likovnim tehnikama, ali će dobiti i ohrabrenje da svoj talenat razvijaju i neguju na adekvatan način. Ako se zapusti, talenat će se istopiti u prosečnosti, zbog toga je on velika obaveza i odgovornost.

Kao i u ostalim knjigama ove Pčeličine edicije – za ilustracije je zadužen Tihomir Čelanović, koji je Luku oživeo, a njegove avanture opredmetio i približio malim čitaocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare