Savršen muškarac: Otac osmoro dece kaže da mu je supruga na prvom mestu

Majk Beri je bloger, pisac i otac osmoro usvojene dece. Tvrdi da mu je pored svega najvažnija uloga supruga. Sa svojom ženom Kristin usvojio je decu i autor je nekoliko priručnika za porodice sa usvojenim mališanima, piše 24sata.hr.

Sreda, 25.07.2018.

12:39

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

North Dakota...you’ve been good to us! 😍😍😍

A post shared by Confessions Of A Parent (@confessionsofaparent) on

Na Instagramu svakodnevno objavljuje simpatične fotografije svoje velike porodice, pa je lako pretpostaviti da često nema vremena da bude nasamo sa suprugom. Međutim, Majk koristi jedan trik: "U 20:30 obično prvi put upozorim dve ćerke tinejdžerke da za pola sata treba da se popnu na sprat u svoje sobe. Ponavljam im to gotovo svake večeri, a one se raspravljaju sa mnom i žale uz primedbu da više nisu male. Ne moraju da idu u krevet, ali ne mogu da ostanu u dnevnoj sobi posle devet uveče. To je vreme za Kristin i mene. Nismo se videli ceo dan, jer smo bili fokusirani na decu i posao. Potrebno nam je naše vreme. One kolutaju očima i ljute se na nas.''

Majk kaže da mu se čini da to pravilo oduvek poštuje.

"Roditelji smo gotovo 15 godina i nikada nismo dopustili deci da dominiraju svim našim vremenom. Dominiraju većinom, ali ne svim. Mi volimo našu decu i mislimo da je naša uloga u njihovim životima važna. Davno smo se obavezali da ćemo im biti pri ruci i da ćemo ostati uključeni u njihove živote. Ali postojimo i nas dvoje i naša veza. Postoji zdravlje našeg braka koje moramo uzeti u obzir".

Stub naše porodice nisu deca, već nas dvoje, smatra on.

"Deca su podloga i ukras površinske strukture, ali oni nisu jezgra koja povezuju ovaj haos. To si ti - ti i tvoja žena, ti i tvoj muž, ti i tvoj partner. Tvoja je odgovornost da vodiš svoju porodicu i svoj dom. Deca se ugledaju na vas dvoje, na vaš primer i smer u kom idete".

''Pre njihovog dolaska, bili smo samo nas dvoje. Zaljubili smo se, bežali iz škole da budemo zajedno, do kasno razgovarali telefonom i obećali da ćemo zauvek ostati zajedno. Mi smo bili početak svega. Mi smo započeli ovu ludu zabavu. Onda su stigla ova prekrasna deca. Zahvalni smo na tome, ispunili su naš život radošću. Ali naš savez je svet. Naš savez je posvećen. I nas dvoje ga moramo štititi.''

Kad pogleda u budućnost kaže da će deca otići, a Kristin će ostati uz njega zauvek. ''Želim da u tom trenutku budemo zdravi, jaki, još uvek predani jedno drugom kao na početku ovog našeg putovanja. Da bismo budući 'nas dvoje' bili zaštićeni, sada mora biti na prvom mestu".

Majk smatra da deca najbolje uče primerom."Želim da im zdravlje našeg braka daje sliku onoga šta je to, ili barem šta bi trebalo da bude. Zato na prvo mesto stavljam ženu, a onda njih. Blizu su, ali su na drugom mestu.''

Watch out everyone. Berrynation is running lose. #adoptivefamilies

A post shared by Confessions Of A Parent (@confessionsofaparent) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare