Odgovorila je na poslednji oglas svog vršnjaka i dala mu bubreg

Obećala je da će u ovoj godini spasiti nekom život i uradila je to - Džesika Moris je donirala bubreg strancu. Odgovorila je na poslednji oglas svog vršnjaka.

Sreda, 25.07.2018.

14:07

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Tridesetogodišnja hiruška tehničarka iz Orandž Kauntija u Kaliforniji, surfovala je po internetu sa vrednim razlogom i putem sajta Kreglist (Craigslist) došla do oglasa vršnjaka iz San Franciska Dejvida Neker, koji je hitno tražio bubreg. Upoznali su se dva meseca pre operacije i Džesika je odlučila da mu donira organ.

Ona je putem grupe za donore bubrega na Fejsbuku došla do Dejvidovog oglasa, koji je bio u poslednjoj fazi otkazivanja bubrega i označio je sebe pod stavkom za umiranje. Verovatno bi ga takva sudbina dočekala, da nije na vreme upoznao Džesiku.

"Tražila sam neko vreme, ali je to više ličilo na ideju nego da ću stvarno donirati bubreg. Lako je reći, ali ne i uraditi. Bila sam prilično jasna kad sam upoznala Dejvida, verovatno je mislio da sam čudna. Bio je skeptičan, ali se nadao i čini mi se odbijao da se uzbuđuje", rekla je ona, prenosi britanski portal "Metro".

Proces donacije može da bude veoma težak jer se donatori ne podudaraju uvek i treba im odobrenje za operaciju. Pacijenti na dijalizi često su uznemireni posle dugih perioda traženja odgovarajućeg donora.

"Tek kad je dobio poziv iz bolnice Dejvid je shvatio da će mu se život stvarno promeniti. Tamo sam videla njegovu drugu stranu. On je neverovatna osoba i srećna sam što sam mogla da mu pomognem", rekla je Džesika.

Inače, Dejvid od trećeg meseca života ima probleme sa bubrezima. Preživeo je 27 operacija i dijagnostikovana mu je Kronova bolest pre nego što je otkriveno da mu bubrezi više ne funkcionišu.

Sve u svemu, oglas je bio poslednji pokušaj za pomoć.

Kada su se prvi put sreli, Džesika i Dejvid su ubzo dobili neophodna odobrenja za operaciju, koja je planirana za dva meseca.

Njihovo iskustvo oporavka dodatno je ojačalo vezu između njih dvoje i nadaju se da će zajedno izaći iz bolnice.

"Dejvid mi je postao kao brat. U bolnici sam osećala kao da mi je brat blizanac. On će uvek biti deo moje porodice i ja njegove. Ovo je najzanimljivije iskustvo mog života. Svi tražimo svrhu u životu i nikada ne možemo naći vredniju nego da budeš nečiji heroj", zaključila je Džesika.

#medicaltattooing #plasticsurgery #scarcamouflage #tattoo #cosmetic

A post shared by Jessica Nicole Morris (@jessnicolemorris) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare