Da se ne znojite: Ovi materijali se neće "lepiti" i neće vas topiti

Lošim izborom garderobe možete pogoršati već pojačano znojenje na visokim temperaturama vazduha. Vreme je da potražite prave komade odeće za ovo leto, a evo koji su najbolji materjali.

Sreda, 25.07.2018.

14:55

Izvor: Super žena

Da se ne znojite: Ovi materijali se neće
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Pamuk

Prozračan i ugodan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrelo leto. Osim što ne zadržava toplotu, upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje, piše hrvatski porta "24 sata". Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada leti sigurno nećete pogrešiti.

Lan

Lagani i prozračni lan ovog leta se vratio na velika vrata i postao obavezan u ormanima trendseterki. Odlično se uklapa u različite stilske formule, a ono što je najbitnije - efikasno sprečava znojenje.

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka, pa je vrlo prijatan za nošenje i osiguraće koži dovoljno vazduha. Samim tim, manje ćete se znojiti.

Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tela odnosno leti hladi, a zimi ga greje. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, ugodna za nošenje i ne podstiče znojenje.

Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po hemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podseća na svilu. Upravo zato odličan je izbor za visoke letnje temperature, jer hladi telo i sprečava pojačano znojenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare