"Pronašao si me i verovao u mene kad niko nije" / FOTO

Haljine Merilin Monro zajedno s potpisanom fotografijom u kojoj jedna od najvećih holivudskih zvezda zahvaljuje producentu koji je pokrenuo njenu karijeru, biće prikazani javnosti pre prodaje na aukciji.

Četvrtak, 09.08.2018.

16:39

Izvor: Super žena

Foto: Getty

Podeli:

Aukcijska kuća Profajls in histori (Profiles in History) najavila je da će zbirka biti predstavljena na Beverli Hilsu od 18. avgusta, a da će aukcija biti krajem oktobra, preneo je Asošiejted pres.

Među predmetima je fotografija koju je Merilin Monro potpisala za direktora Bena Lajona iz Tventi senčeri foksa (20th Century Fox) s tekstom: "Dragi Ben, pronašao si me, dao mi ime i verovao u mene kada niko nije. Mnogo hvala i ljubavi zauvek. Merilin".

*ALT

Rođena kao Norma Džin Mortenson, Merilin Monro je promenila ime po dolasku u Holivud. Uzela je majčino devojačko prezime Monro, dok je Lajon smislio "Merilin".

Fotografija je napravljena tokom snimanja "Sedam godina vernosti", filma iz 1955. u kojem je i čuvena scena u kojoj Merilin Monro drži belu haljinu da se ne digne zbog naleta vazduha iz podzemne železnice.

*ALT

Verzija te haljine, koju je napravio dizajner Bil Travila za turneje i izložbe, takođe je među predmetima na prodaju, zajedno s njenim scenarijem za film.

Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, 15 kostima koje je nosila u filmovima, među kojima i haljine iz "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera".

Na izložbi u Medijskom centru Pejli (The Paley Center for Media) biće prikazane i velike fotografije Merilin Monro koje je uradio modni fotograf Milton Grin, prijatelj glumice.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare