Da li vam je veza u krizi? Proverite u četiri koraka

Ako ste počeli u vezi da se osećate nestabilno i nesigurno, pokušajte da otkrijete uzrok. Ispitajte sledeće četiri stavke i možda će vam biti lakše da zaključite da li želite da radite na vezi ili ste zajedno po navici, piše hrvatski INdeks

Subota, 11.08.2018.

11:36

Izvor: Super žena

Da li vam je veza u krizi? Proverite u četiri koraka
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ako ste počeli u vezi da se osećate nestabilno i nesigurno, pokušajte da otkrijete uzrok tome. Ispitajte sledeće četiri stavke i možda će vam biti lakše da zaključite da li želite da radite na vezi ili ste zajedno po navici.

Komunikacija

Ovo je ozbiljan problem. Komunikacija je jedna od ključnih stvari za uspeh bilo kog odnosa, od ljubavnog i prijateljskog do porodičnog. Ako primetite da se u poslednje vreme ne smejete istim stvarima i da vam se priča svela na dogovaranje oko jela ili mesta gde ćete se naći, sedate i ozbiljno porazgovarajte.

Vidite samo mane

Ako zanemarujete kvalitete svog partnera, a vidite samo njegove nedostatke, uvek ćete biti nezadovoljne njime i svojom vezom. Pokušajte da se usmerite na vrline svog partnera i setite se zašto ste sa njim u vezi.

Spremne za svađu

Ako primetite da ste stalno mrzovoljne i nervozne i spremne na svađu s partnerom čak i oko sitnica, razmislite da li tu leži neki dublji problem.

Nemate vremena

Ne sećate se kada ste poslednji put bili zajedno u bioskopu, pozorištu ili na nekom putovanju? Zapitajte se zašto se to promenilo i razgovarajte s partnerom o promeni tog stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.