Sajt za upoznavanje izbacio milione korisnika, jer nisu lepi. A šta im je ponuđeno?

Jedan sajt za upoznavanje klasifikovao je prijem članova na osnovu njihovog izgleda, pa je tako ostavljao samo one koji, po njihovim standardima, lepo izgledaju. Izbačenima nudi savete plastičnog hirurga.

Sreda, 22.08.2018.

10:55

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Sajt "Bjutiful pipl" tvrdi da je sa njihovog sajta izbačeno oko devet miliona korisnika jer nisu izgledom impresionirali ostale članove. Kako se navodi, sve je bazirano na glasanju korisnika, pa shodno tome, ako želite da budete član ove mreže, potrebno je da imate dovoljan broj glasova, piše Dejli mejl.

Oni koji su izbačeni zbog svog izgleda imaju mogućnost refundiranja sredstava u visini od 35 dolara, ali i konsultacije sa plastičnim hirurgom, koji će da predoči "izgnanima" šta je to što moraju da poprave kod sebe da bi bili prihvaćeni.

Jedna od njih, Nataša Džonson (28) iz Kalifornije, zatražila je savet pre nego što je promenila svoj izgled, i tad joj je rečeno da poseduje prelep osmeh i lepotu, ali da ima salo na stomaku, struku i leđima. Ona sada planira da izvrši liposukciju i da konačno bude prihvaćena.

Tvorac ove pomalo bizarne ideje je osnivač sajta Greg Hodž, koji kaže da je na ideju došao nakon što su gakorisnici izbacili sa sajta.

- Posle osam godina van sajta, želeo sam da ga ispitam u svojstvu korisnika. Međutim, kada sam ispao, osetio sam se loše. Nije mi bilo lako, kao ni ostalim izbačenim korisnicima, verujem. Znate, nije dovoljno da vam kažu da vaša prijava nije uspela, kao i kod raskida, morate da znate zašto je do toga došlo, rekao je on, a zatim nastavio da priča o tome kako je angažovao plastičnog hirurga, od kojeg je zatražio da prokomentariše njegov izgled.

On mu je tada preporučio da uradi proceduru botoksom da bi povratio mladalački izgled. Kako kaže, tad mu se javila ideja da taj način sugestije i pomoći prenese i na sajt.

Sve počinje kada vas odbiju, tada imate dva izbora, da platite 10 dolara za opšte povratne informacije o svom profilu ili da uplatite 45 dolara, koliko košta da dobijete savet od doktorke Linde Li, zvezde rijaliti šoua 90210.

Gospođica Džonson rešila je da predupredi moguće odbijanje, pa se na osnovu saveta odlučila da uradi liposukciju, kao i korekturu grudi, sve u razgovoru sa doktorkom Lindom.

Kako je rekla, doktorka joj je mnogo pomogla i opustila u nameri da se odluči šta želi od svog izgleda.

Dr Li je izjavila da se korekturom može izbeći izbacivanje, tačnije, marginalizacija od korisnika sajtova za upoznavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.