Najbolje namirnice za dobru probavu

Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju probavu, od njih je čistija koža, imamo više energije i jačaju imunitet. Ovo je spisak namirnica koje su odlični probiotici. A nije u pitanju jogurt.

Ponedeljak, 03.09.2018.

14:47

Izvor: wall.hr

Najbolje namirnice za dobru probavu
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Kiseli kupus

Jača imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranjivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala , omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih stvari koje štite od raka.

Kiseli krastavci

Još jedna fermentisana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno. Jabukovo sirće Sirće je provereno odličan probiotik. Samo treba da pazite na količinu koju unosite. Ne treba preterivati, naravno, već je najbolje da ga kombinujete sa drugim namirnicama kao što je zelena salata.

Kefir

Ako ste veliki ljubitelj jogurta a želite neku promenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare