Supruga selektora Velsa prvi put posle njegovog samoubistva: U mladosti mi je govorio ...

Prvi put od samoubistva velškog selektora Gerija Spida, koji se obesio 2011. godine, progovorila je njegova supruga Lusi Spid (48) i otkrila detalje o danu njegove smrti i ponašanju u mladosti.

Ponedeljak, 17.09.2018.

15:44

Izvor: Jutarnji.hr

Supruga selektora Velsa prvi put posle njegovog samoubistva: U mladosti mi je govorio ...
Foto: Gettyimages

Podeli:

Lusi je rekla da je među uspomenama pronašla pismo koje joj je Geri poslao sa 17 godina, odnosno dok su još oboje bili tinejdžeri i u ljubavnoj vezi.

U njemu joj je priznao da je depresivan, a između redova se može pročitati da je već tada imao suicidne misli.

Njegovo samoubistvo šokiralo je ne samo nju već i sve koji su ga znali, a Lusi sad veruje da pismo koje je našla otkriva da je izvesno vreme imao mentalne probleme.

"Toliko sam depresivan. Sad idem da legnem da spavam i nadam se da se nikad neću probuditi. Volim te", napisao joj je tada u pismu čije detalje prenosi Dejli mejl.

Par se upoznao u srednjoj školi u Velsu.

"Kad sam videla što mi je tada pisao, osećala sam se kao da mi se upalila neka lampica iznad glave, kao trenutak spoznaje. Daje mi neke odgovore na pitanje zašto je sebi naudio. To nije nešto što bi normalan 17-godišnjak napisao, ili jeste? Ili barem ne neki koji se oseća dobro", rekla je Lusi, koja misli da to pokazuje da je Gari od mladosti imao neku mentalnu bolest.

Ona je rekla i da su možda njegovi problemi bili bomba koja je otkucavala do eksplozije.

Prisetila se i poslednjeg dana života svog pokojnog supruga i navodi da je sve proticalo uobičajenim tokom.

Njihovi sinovi Ed (14) i Tom (13) igrali su fudbal, a Geri (tada 42-godišnjak) je snimio epizodu emisije Fudbal fokus na BBC-ju. Posle toga je bio na zabavi kod prijatelja, a nekoliko sati posle toga pronašli su ga obešenog kod kuće i niko nije verovao šta se dogodilo. Do tog trenutka je bio u uobičajenoj komunikaciji s ljudima koje poznaje.

"Svi se i danas pitaju šta mu je došlo i baš zato što mi ništa nije pokazivao ni govorio nikad neću moći da zatvorim to poglavlje. Pismo je jedino što mi je barem malo pokazalo da je Geri imao crne misli još odranije i da to može biti jedan od razloga zašto je to uradio", rekla je Lusi.

Legendarni fudbaler Lidsa i Njukasla Geri Spid pronađen je mrtav u svom domu u Česteru 27. novembra 2011. Reprezentaciju Velsa vodio je od početka te godine, a odigrao je u reprezentativnom dresu 85 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.