Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige "Čudesna planeta"

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu, broj telefona i koju knjigu želite od tri ponuđene, na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Četvrtak, 18.10.2018.

12:22

Izvor: B92

Super žena i

Podeli:

Edicija ilustrovanih knjiga enciklopedijskog karaktera „Čudesna planetaˮ ima cilj da obnovi bogatu tradiciju popularnonaučne literature i da kod mladih čitalaca razvije ljubav prema eruditivnosti, upoznavanju sveta koji nas okružuje, mističnih i neobjašnjivih pojava u njemu, ali i najvećih dostignuća ljudskog uma koje su, s jedne strane, unapredile život na našoj planeti, a s druge ga ugrozile često nesvesne posledica.

Šta to našu planetu čini specifičnom, zašto je ona čudesna, šta je obeležilo istoriju ljudskog društva, kakvi događaji, kakve građevine? Šta su najveći ljudski poduhvati u ovladavanju prirodom, a šta najveće tragedije? Odgovore na ova pitanja nude nam tematske knjige edicije „Čudesna planetaˮ koje se bave najvećim misterijama naše planete, najvećim katastrofama, kako onim prirodnim tako i onim koje je čovek prouzrokovao, najznačajnijim građevinskim poduhvatima, izumima i avanturama koje su odvažni pojedinci preduzeli kako bi dokazali da je čovek deo prirode, a ne njen protivnik.

Raskošne realistične ilustracije čine ove knjige jedinstvenim primerima ove vrste, dočaravajući na osnovu stvarnih predložaka realne i hipotetičke situacije onako kako bi one zaista mogle izgledati. S jedne strane su realne rekonstrukcije katastrofa i nesreća, a s druge strane maštvite vizije mističnih događaja, prostora i ličnosti kao izbora najvećih tajni naše planete.

Svaki izbor tema nužno sa sobom nosi subjektivnost urednika i priređivača. Epiteti najvećih misterija, najvećih katastrofa, avantura, najznačajnijih građevina i izuma zbog toga u ovoj ediciji nose lični pečat i nužnost ograničenošću formom knjige. Autor i uredništvo su se trudili da ne zaobiđu antologijske slučajeve u okviru svake teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare