Pravila za srećan život: Ovih pet stvari ne treba da delite sa drugima

Iako često volimo da delimo najintimnije tajne sa bliskim prijateljima, postoje određene stvari koje bi trebalo da sačuvamo samo za sebe.

Četvrtak, 15.11.2018.

12:40

Izvor: Super žena

Pravila za srećan život: Ovih pet stvari ne treba da delite sa drugima
Foto: Thinkstock ilustracija

Podeli:

Nedavna studija u kojoj su učestovale žene je pokazala da žene vole svoje najbolje prijateljice više od muževa, piše Times of India. One sa njima dele gotovo sve – znaju ko im se dopada, kakve strahove imaju, pa čak i neke tajne.

Ipak, postoje neke stvari koje ne bi trebalo da delite ni sa kim, a koje vam otkrivamo u nastavku:

Svaka svađa koju imate sa partnerom

Iako sitne probleme ispričate ne razmišljajući na koji način ih predstavljate svom prijatelju, to ne bi trebalo da radite često – sem u slučaju da je nešto veoma važno. Ako se budete žalili na svaku sitnicu i stvar koja nije u redu u vašem emotivnom životu, vaši prijatelji mogu da počnu da osuđuju vašeg partnera i da stvaraju negativnu sliku.

Svaki put kada ste neraspoloženi

Razumljivo je da vaši prijatelji mogu da vas "podignu" i napune dobrom energijom, ali to ne znači da svaki put kada ste lošeg raspoloženja uzmete telefon i zovete ih. Svi mi moramo da naučimo kako da se nosimo sa promenom raspoloženjim i da vodimo računa o sebi. Naravno, kada imate veći problem i neophodan vam je razgovor, savet je da podelite svoje misli sa ljudima koji su vam dragi i za koje znate da vas vole i cene.

Porodična dama

Porodične probleme bi bilo najbolje da čuvate samo za sebe. Nijedna porodica nije savršena i probleme imaju gotovo svi. U slučaju da svima govorite najintimnije stvari o svojoj familiji otvarate prostor svojim prijateljima da komentarišu. A ako bi neko kazao nešto negativno o vašoj porodici, mogli biste da se uvredite.

Seksualni život

Dok je sasvim u redu da pitate bliske prijatelje ako imate neku sumnju ili brigu, ključ je da imate granicu i da ne otkrivate sve detalje svog seksualnog života. Na primer, nema pootrebe da delite sa svima kako vaš partner jednom prilikom nije uspeo da vas zadovolji u krevetu.

Ogovarati svoje prijatelje

Bez obzira koliko ste ljuti ili povređeni bolje je da prvo rešite nesporazum sa osobom sa kojom ste imali sukob nego da objavljujete to celom svetu. Na kraju, ako se pomirite sa njom možete sebe etiketirati u društvu kao osobu koja nema svoj stav i lako vređa i osuđuje druge ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.