Izmenite malo recept i dobićete potpuno novo jelo

Oborenog pogleda i blagog uzdaha, da vi to ne primetite, ukućani uzimaju prvi zalogaj ručka istog ukusa i mirisa. Nije ta hrana loša, niti su oni nezahvalni, već je samo malo...dosadno. Isto jelo po ko zna koji put. Srećom, ovo se može ispraviti, i to na jednostavan način: mala izmena u receptu zaista pravi novo jelo!

Petak, 16.11.2018.

09:51

Izvor: PR

Izmenite malo recept i dobićete potpuno novo jelo

Podeli:

Svakodnevno kuvanje neretko čini da ono postane rutina, da jela koja smo jednom naučili da spremamo postanu „amin” i da mislimo kako nema potrebe išta da se menja. Međutim, dođe ponekad momenat kada shvatimo da nam zaista treba neki novi ukus. Da li ćete dodati novi sastojak ili neki od njih izbaciti, kuvati duže ili kraće, promeniti tehniku spremanja – zavisi od vašeg ukusa. Mi vam preporučujemo dva zanimljiva recepta čije klasike dobro poznajemo, ali u ovim verzijama dostižu „novi nivo”.

PASTA IZ JEDNOG LONCA

I dok smo navikle da na jednoj strani kuvamo testeninu, a sos na drugoj, ne moramo uvek baš tako da radimo. Jedna daska za seckanje i ekspres lonac biće dovoljna kuhinjska oprema za izuzetno ukusan obrok.

*ALT

Očistite jednu glavicu crnog luka i iseckajte je na kockice. Oko 200g šampinjona narežite na listiće, kao i 50g pančete, a jedan češanj belog luka naseckajte što sitnije. U ekspres lonac stavite 300g testenine po izboru, kao i sve prethodno isečene sastojke. Dodajte litar vode, posolite i promešajte, pa tu smešu pokrijte i kuvajte na niskoj temperaturi. Kada testenina omekša, dodajte malo sveže naseckanog peršuna, origana ili bilo kog začina po želji, a kako biste sve to lepo spojili, dodajte i 100g kajmaka ili sirnog namaza, i obrok je spreman! Naravno, kada birate namaz, obavezno obratite pažnju na to da ima oznaku 100% prirodno, bez veštačkih boja, aditiva i konzervansa. Samo na taj način ćete dobiti pravi kvalitet i ukus. OVDE pogledajte još jedan recept za pripremu ukusne testenine.

LEMON CURD CHEESECAKE (SA KREMOM OD LIMUNA)

Ova slano-slatko-kisela poslastica sada je „unapređena” zahvaljujući izmeni u receptu. Naime, najpopularniji kolač na svetu, toliko puta menjan i prilagođavan različitim ukusima, sada je dobio još pristalica, i to onih među ljubiteljima limuna.

*ALT

Za podlogu, 150g maslaca rastopite i pomešajte sa 500g mlevenih čajnih kolutića. Dno i ivice kalupa prečnika 26cm obložite prvo folijom ili papirom za pečenje, a zatim napravljenim miksom. Podlogu pecite na 250 stepeni oko 10 minuta, dok ne porumeni. Nakon što je izvadite, smanjite temperaturu rerne na 150 stepeni. Dok se peče kora, umutite 3 jaja, 2 vanilina šećera, 150g šećera, gustin i 500g sirnog namaza ili kajmak namaza. S obzirom na to da je namaz ključni element, i u ovom receptu pazite da on bude 100% prirodan, bez veštačkih boja, aditiva i konzervansa, jer od toga zavisi kvalitet i ukus celog čiz kejka. Ovako napravljen krem ubacite da se peče na prethodno podešenih 150 stepeni na sat. Kada prođe to vreme, ostavite odškrinuta vrata rerne i neka se kolač tako hladi. Poslednji deo je krem od limuna – Lemon Curd. Umutite 2 jajeta i 300g šećera, pa u to dodajte 50ml limunovog soka (1-2 limuna). Kuvajte na umerenoj vatri desetak minuta, dok ne postane gusto otprilike kao ređi puding. Kada sklonite šerpu sa vatre, ubacite 100g maslaca i mešajte dok se topi. Ovaj krem prelijte preko kolača, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i onda ga ubacite u frižider.

*ALT

Ukoliko više volite ukusnu voćnu salatu, pogledajte kako da pripremite iznenađenje za celu porodicu.

Ovi zanimljivi recepti sigurno će biti prijatno iznenađenje u vašem domu, ali i inspiracija za vas da postanete originalniji u kuhinji i da spremite nešto staro, a potpuno novo. Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare