Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjigu "Mali vojnik Velikog rata"

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige "Mali vojnik velikog rata" u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži koji pošalju ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net.

Četvrtak, 27.12.2018.

11:29

Izvor: super zena

Super žena i

Podeli:

U zajedničkoj organizaciji Izdavačke kuće Pčelica i Narodnog Muzeja Čačak, u sredu 26. decembra u prostorijama Muzeja održana je prva velika promocija romana Mali vojnik Velikog rata, istoričara Zorana Milekića.

Pored autora, u promociji knjige su učestvovali Kamerni hor i trubački duo Srednje muzičke škole Doktor Vojislav Vučković, koji su izveli pesme karakteristične za period Prvog svetskog rata, polaznik Dramskog studija Doma kulture Radoje Ivanović, koji je u ulozi Momčila Gavrića izveo scensku adaptaciju odlomka romana, i urednica u Izdavačkoj kući Pčelica Aleksandra Bojović, koja je govorila o književnim aspektima ove knjige. Program je vodila Bojana Jovanović, urednica u Izdavačkoj kući Pčelica. Promociji je prisustvovao i stariji sin Momčila Gavrića, Branislav Gavrić, koji nažalost, savladan emocijama, nije uspeo da posvedoči o životu svog oca.

*ALT

Podsećanja radi, Mali vojnik Velikog rata je biografski roman o Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru Prvog svetskog rata. Pčelica je ovaj roman objavila povodom obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta i kraja Prvog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare