"Muškarci mogu da dobiju dete i u osamdesetim, a mene su odmah osudili"

Glumica i manekenka Brižit Nilsen je u 54. rodila ćerku Fridu. Nakon toga, usledili su oštri komentari javnosti kako je mogla u tim godinama da rodi dete.

Četvrtak, 14.02.2019.

10:13

Izvor: super zena

foto: Getty

Podeli:

Brižit je nakon deset godina pokušavanja rodila svoje peto dete veštačkom oplodnjom. Iako su mnogi komentarisali kako bi ona u tim godinama trebalo da razmišlja o ulozi bake, a ne majke, ona je presrećna jer je dobila ćerku.

Brižit je za Gardijan ispričala kroz šta je sve prošla kako bi ponovo postala majka:

"Uzimala sam puno lekova i ceo postupak začeća je bio mnogo skup. S tim procesom ne bi mogao svako da se nosi jer je zaista bilo teško i zahtevno. Hormoni koje sam pila imaju različite uticaje na žene i ne podnosi ih svako na isti način“, rekla je.

"Svaki put kada sam pomislila da je konačno uspelo, javljali su mi da ipak nismo. Što ste stariji manje su šanse da postanete majka“, dodaje Brižit, kojoj je najveća podrška bio 15 godina mlađi suprug Matija Desi.

Glumica je svesna da je pored negativnih kometara koje je dobila ipak bila i velika inspiracija ženama koje imaju problem sa začećem.

"Nekima je bilo nezamislivo što sam rodila tako kasno, nekima je čak to bilo grozno, a drugima je pak drago. Mislim da se to ionako ne tiče nikoga. Muškarci mogu da dobiju decu i sa 60, 70 pa čak i 80 godina, a mene su odmah kritikovali“, kazala je ona.

♡ 4 months ♡ can't think of any happier time in my life #proudmom #happyness

A post shared by Brigitte Nielsen (@realbrigittenielsen) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.