Da li je majka blizanaca zaista mogla da uvredi druge roditelje na ovaj način?

Dženifer Mankuso je majka četvoro dece koja je zbog dojenja blizanaca u njihovim jaslicama doživela pravu neprijatnost.

Četvrtak, 14.02.2019.

13:45

Izvor: super zena

Da li je majka blizanaca zaista mogla da uvredi druge roditelje na ovaj način?
foto: Thinkstock

Podeli:

Dženifer je na društvenim mrežama objavila kako je od nje traženo da se skloni u malu sobu za osoblje kako bi dojila blizance (Ariju i Ašera 18 meseci) dok je bila s njima u jaslicama.

Obrazloženje je bilo da bi na taj način mogla da uvredi neka religijska uverenja ostalih roditelja, ali i da bi to moglo da zbuni decu koja su već vrtićkog uzrasta.

"Budući da sam dojila i svoje prethodno dvoje dece ovakva stvar me nije uzrujala. Ja sam vrlo samouverena kada je dojenje u pitanju i to radim u javnosti bez ustezanja. To je nešto što je prirodno i ne zanima me ako neko gleda u moje grudi. Moje najstarije dete sisalo je do 20 meseci, a srednje do 12 meseca. Sada 18-mesečne blizance dojim dva do tri puta dnevno, a ukoliko žele bude i češće. Jako je teško dojiti diskretno kada dojite blizance. Kada su bili mali morala sam da ih držim na sebi i dojim ih oboje u isto vreme. Zbog obaveza koje imam sa starije dvoje dece morala sam da se naviknem da blizance dojim gde god da je zgodno“, rekla je ona.

Nakon nekoliko nedelja od ovog incidenta Dženifer je dobila izvinjenje iz jaslica uz obrazloženje da su svesni koliko bi ovo moglo da bude negativno po majke koje tek počinju da doje svoju decu.

I’m so excited! I just received notification that this image was accepted into a fine art juried exhibition! There were very few selected, but I thought what the heck. And it was accepted! This portrait will be on display in an art gallery coming soon! . Here is my artist statement for my portrait: . “During a five year hiatus from professional life, I focused on being home with my very young children. As such, I had the amazing opportunity to document my very personal journey of motherhood. One of the hardest parts of my journey was exclusively breastfeeding my twins for (more than) an entire year. My course has completely changed who I am inside and allowed me to become a person I never knew. My body has literally been a sacrifice to create, grow, and nurture four tiny humans. Especially with my twin adventure, I discovered aspects of growing life that most people would never experience or even see. That is when I decided to share my story. My story of offering myself completely to my children and sharing that with the world. My Portraits of Motherhood.” . I’m hoping this is just the beginning of showing my work, my journey, my Portraits of Motherhood to a completely new audience - even further reaching my goal of normalization and inspiration! . . . . . . #pregnantlife #postparto #normalisebreastfeeding #midwifery #naturalbirth #twinsandmultiples #mummyvlogger #gentleparenting #postpartumjourney #breastfeedwithoutfear #twinstagram #breastfeedingbaby #midwifelife #babycare #midwife #breastfeedingmama #pregnantwithtwins #realmomlife #birthofamama #breastfeedingmom #birthworker #exclusivelybreastfed #babyledweaning #gentlebirth #magicofchildhood #lactationcookies #twinpregnancy #pumpingmama #kangaroocare

A post shared by Jennifer Mancuso (@jennifer.mancuso) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.