Super žena i "Pčelica" poklanjaju ediciju vaspitnih knjiga "Fini maniri"

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu, broj telefona i koju knjigu želite iz edicije od četiri ponuđene na mejl superzena@b92.net i osvojićete ovo zanimljivo izdanje.

Utorak, 05.03.2019.

09:27

Izvor: super zena

Super žena i

Podeli:

Izdavačka kuća Pčelica predstavlja ediciju vaspitnih knjiga za najmlađe o osnovnim pravilima lepog ponašanja.

Deci je često teško objasniti zašto je potrebno da se u određenim situacijama ponašamo na tačno određeni način, zbog čega je potrebno da poštujemo druge, da im pomažemo, da se zahvalimo, da budemo fini, pošteni i dobri. Razlog tome je nesposobnost dece da se poistovete sa drugima i zauzmu njihovu poziciju, da se oslobode egocentričnosti koja je karakteristična za period odrastanja. Četiri knjige edicije „Fini maniriˮ – „Balerine su dobre drugariceˮ, „Kauboji mogu biti finˮ, „Princeze su veoma darežljiveˮ i „Pirati su lepo vaspitaniˮ – na jednostavan način i kroz konkretne životne situacije u kojima se dete može naći pokazuju zašto je potrebno biti dobar, fin, darežljiv i lepo vaspitan. Pored toga, ove knjige koriste princip poistovećivanja, jer za junake biraju upravo one likove koji su deci uzor – princeze, pirate, balerine i kauboje. Na taj način, vaspitna poruka lakše dopire do dece i ostavlja jači efekat, jer su to likovi u koje se ima poverenja.

Hvala, izvoli i izvini su reči koje će svako dete s lakoćom i razumevanjem usvojiti nakon čitanja knjiga Pčeličine edicije „Fini maniriˮ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare