Slavne žene bacaju oko na mlađe jer oni njihovih godina traže mlade ljubavnice?

Za slavne zvezde poput televizijske voditeljke Karolin Flak ili glumice Kejt Bekinsejl nadimak "žene pume" predstavlja nešto čime se javno ponose.

Utorak, 12.03.2019.

09:57

Izvor: Dnevnik.hr

Slavne žene bacaju oko na mlađe jer oni njihovih godina traže mlade ljubavnice?
foto: Getty

Podeli:

Naime, "žene pume" su one žene koje su u vezi s mlađim muškarcima, mlađima čak i do dvadesetak i više godina, a tom se društvenom pojavom pozabavila i nauka.

Naime, istraživanja pokazuju kako taj fenomen dokazuje kako starije žene imaju potrebu da budu s mlađim muškarcima jer oni njihovih godina traže mlađe ljubavnice.

Pokazalo se i kako žene u starijem dobu tvrde kako su mlađi partneri entuzijastičniji i pažljiviji, dok muškarci iz njihove generacije su sumnjičavi i osuđuju žene koje su pune samopouzdanja u krevetu.

Doktorla Milain Alarie s Nacionalnog instituta za naučna istraživanja u Montrealu, intervjuisala je 55 "žena puma" u dobu između 30 i 60 godina i otkrila kako mlađi muškarci preferiraju zrele i pouzdane partnerke nakon što su imali neprijatna iskustva sa ženama svojih godina, piše Dejli mejl.

"Žene opisuju mlađe muškarce kao više posvećene njihovim željama i tvrde kako ulažu više energije u to da bi se one osećale zadovoljne same sa sobom. Tek nekoliko žena je pričalo o muškarcima svojih godina kao da ih doživljavaju na jednakom nivou kao i sebe i ističu da oni mogu da ih zadovolje u krevetu."

Više od dve trećine ispitanih žena starijih od 40 godina smatra kako muškarci u 20-im i 30-im maštaju o starijim ženama.

Fenomen "žena puma" u porastu je poslednjih nekoliko godina, a uz 39-godišnju Karolin Flak koja je u vezi s 24-godišnjim trenerom Bredlijem Simonsom i 45-godišnja Kejt Bekinsejl koja je u vezi s 20 godina mlađim komičarem Petom Dejivdsonom, predvode ga manekenke Naomi Kampbel i Hajdi Klum, glumice Sijena Miler i Monika Beluči kao i mnoge druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.