Trikovi u šminkanju koji će učiniti da izgledate bar 10 godina mlađe

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lepo, a kako godine prolaze svaka od nas želi da izgleda što mlađe i lepše, što nije čudno, s obzirom na to da su mediji i društvene mreže preplavljeni savršenim ženama.

Ponedeljak, 03.06.2019.

17:00

Izvor: Super žena

Trikovi u šminkanju koji će učiniti da izgledate bar 10 godina mlađe
Foto: AllaSerebrina/Depositphotos.com

Podeli:

Samim tim stalno se borimo protiv godina, a naši najveći saveznici jesu pravilna nega kože i adekvatan izbor šminke. Osnovni cilj šminke jeste da sakrije nedostatke na licu i da licu da svežinu.

Količina šminke se smanjuje kod žena kako godine rastu, ali postoji nekoliko trikova koje možete da primenite kako biste lice osvežili i kako bi vas šminka podmladila u samo nekoliko koraka.

Baza

Najbolje bi bilo da koristite bazu koja reflektuje svetlost, odnosno, onu koja će vam popuniti bore svetlucavim detaljima čineći da koža izgleda nežnije.

Puder

Tonirane kreme sa blago svetlucavim česticama ili lagani tečni puder su najbolje rešenje za problematičnu kožu. Teški puderi zatvaraju pore i kožu čine znatno starijom, dok će lagani tečni puder sa svetlucavim česticama dati iluziju blistave kože i svežeg tena.

Puder nanesite u što tanjem sloju, možete koristiti sunđerčić kako biste dozirali količinu ili upotrebite trik sa maramicom - nakon što ste nanele puder pritisnite maramicu uz lice kako biste skinule sav višak proizvoda.

Prevelika količina pudera će se zavući u bore i pore i učiniti ih vidljivijim. Na kraju možete da dodate i malo pudera u prahu kako bi sve ostalo na svom mestu.

Rumenilo

Umesto prah rumenila koristite krem rumenila ili rumenila u stiku i utapkavajte na lice sunđerom ili srednjom veličinom četke.
Birajte sveže boje rumenila, poput tona breskve ili sa roze tonom. Malo rumenila koje vam ostane na četkici možete naneti na orbitalni luk kapka, jer će tako oko dobiti svežinu.

Senke

Koristite neutralne boje. Izbacite iz upotrebe jarkoplave, zelene i pink nijanse senki. Šminka koja podmlađuje bazira se na neutralnim, prirodnim nijansama.

Kao osnovu koristite senke boje slonove kosti, bež, kajsija boje ili nežnoroze. Uz ivicu oka nanosite dim sive, smeđe, ljubičaste i sivoplave nijanse senki.

Maskara


Tokom godina i trepavice postaju ređe, ako koristite maskaru za gustinu, pogrešićete. Naime, vaše trepavice ne mogu izdržati dodatnu težinu te će se izravnati.
Upravo zbog toga se preporučuje korišćenje maskare za produžavanje trepavica koja nije toliko teška. Takođe, birajte one sa što tanjim četkicama, jer ćete tako maskaru lakše naneti na trepavice. Uprkos tome što ističe lepotu očiju, posle 40. izbegavajte da maskaru stavljate na donje trepavice jer tako naglašavate sitne bore oko očiju.

Obrve

Veoma je važno da popunite obrve na pravi način jer će one dati licu poseban i osvežen izgled. Naspram boje kose birajte toplije tonove olovke ili senke za obrve. Izbegavajte crnu ili sivu boju.

Popunite ih blago da deluju prirodno i da vas ulepšaju, a ne da vam daju grub izgled. Već nekoliko godina u trendu su obrve koje deluju prirodno i nisu mnogo istanjene, već prate prirodni luk. Ukoliko preterate sa upotrebom pincete, pogled će delovati začuđeno, a bore oko očiju će biti uočljive.

Šminka

Naglašene boje karmina u prvi plan ističu bore na obrazima i oko usana, pa se ženama posle 35. godine savetuju svetlije nijanse. Posebno bi trebalo da izbegavate olovke za usne.

Najbolji izbor za žene u srednjim i starijim godinama su hidratantni karmini. Istina, morate ih češće popravljati, ali trud će se isplatiti. Oni stvarno najbolje deluju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.