Kada da legnemo i koliko da spavamo da bismo imali savršen izgled

Naučnici su utvrdili da san koji traje 9 sati i 10 minuta ima optimalan učinak na fizički izgled. Kožu čini blistavijom, oči su manje mutne, a ten vremenom postaje blistaviji.

Subota, 22.06.2019.

10:44

Izvor: Super žena

Kada da legnemo i koliko da spavamo da bismo imali savršen izgled
Foto: depositphotos/Wavebreakmedia

Podeli:

Ako želite da odlazak na počinak ima maksimalne efekte "bjuti slipa", optimalno vreme za odlazak u krevet je 21:45, a najbolje za buđenje 6:55 minuta.

Dakle, najbolji učinak za vaš fizički izgled imaće prosečan san od 9 sati i 10 minuta, prenosi portal 24sata.hr.

Utvrdili su to britanski naučnici, na osnovu istraživanja o učincima dužine sna na fizički izgled, koje su sprovodili za britansku kompaniju “Sealy UK”, koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta.

Kod ispitanika koji su spavali 9 sati i 10 minuta primećeno je da im je koža blistavija i da imaju bistriji pogled i uopšte bolji ten.

Iako je vreme odlaska u krevet mnogo ranije nego na koje je većina odraslih ljudi navikla, stručnjak za spavanje Nejl Robinson kaže kako mnogi troše puno novca da bi izgledali i osećali se dobro, a zaboravljaju da kvalitetniji noćni san čini čuda za naš celokupan izgled.

"Pritom treba uzeti u obzir i kvalitet sna i učiniti sve što je moguće kako biste stvorili okruženje u kom možete prijatno i mirno da spavate", istakao je on za britanski “Miror”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.