Tri meseca posle porođaja na teren: "Nije bilo lako, imala sam jaku volju" VIDEO

Slučaj košarkašice Jelene Bruks koja je samo tri meseca po rođenju deteta nastupala na Evropskom prvenstvu, podelio je javnost.

Ponedeljak, 08.07.2019.

08:45

Izvor: Super žena

Tri meseca posle porođaja na teren:
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Da li žene treba tako brzo da počnu naporno da rade i da li je to dobro za majku i dete? Da li organizam majke dovoljno oporavljen za napore i može li ona u isto vreme i da doji svoje dete? Mogu li sve veći zahtevi neoliberalne ekonomije učiniti da žene zažale što rađaju ili zato što žele da rade i napreduju, samo su neka od pitanja na koja su u "Jutru" govorili upravo Jelena Bruks, srpska reprezentativka i osvajačica bronze na EP, nekadašnja košarkašica Milica Dabović, fitnes instruktorka i majka troje dece Aleksandra Vranešević, i hirurg i nekad doktor Kosarkaškog kluba Partizan i reprezentacije dr Moma Jakovljević.

Košarkašica Jelena Bruks rekla je da nije bilo lako ponovo početi da trenira, ali da je imala jaku želju da se vrati do Evropskog prvenstva.

"Doktor koji mi je vodio trudnoću dao mi je zeleno svetlo ubrzo nakon porođaja da se vratim na treninge, polako i postepeno", rekla je i dodala da je pauzu u treninzima napravila samo u osmom mesecu.

Vranešević, koja je majka troje dece, i instruktor rekla je da mora da postoji neki postporođajni oporavak.

"Prvo treba da se obnove ti mišići, da se zategnu, srede, pa onda krenuti u neki ozbiljniji trenažni proces", objasnila je ona.

Više o ovome pogledajte u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.