Makron u Beogradu bez svoje dame: Kako je Brižit preotela Emanuela od ćerke

Francuski predsednik dolazi danas u dvodnevnu posetu Srbiji, ali s njim u pratnji neće biti njegova supruga Brižit Makron.

Ponedeljak, 15.07.2019.

13:40

Izvor: B92

Makron u Beogradu bez svoje dame: Kako je Brižit preotela Emanuela od ćerke
Foto: Getty/Thierry Chesnot / Stringer

Podeli:

U sadašnjeg predsednika Francuske bila je zaljubljena ćerka njegove sadašnje supruge Brižit, Lorens Auzier. Ona je s Emanuelom Makronom išla u srednju školu, a kada je došao u njen razred stalno je pričala o njemu i bilo je očigledno da joj se sviđao, ispričala su njeni tadašnji prijatelji, a prenosi Dejli Mejl.

Međutim, njena majka se u njega ludo zaljubila i šokirala sve, otkrila je mlađa ćerka Brižit, Tifani Auzier, u dokumentarcu "Brižit Makron: Francuska novela", u kojem je ispričala detalje o samom početku šokantne veze između njene majke i 24 godine mlađeg Makrona.

Tifani je priznala da je za nju, njenu stariju sestru i starijeg brata Sebastijana to bilo traumatično iskustvo.

Prvi put sam čula za Emanuela kad sam imala devet godina. Lorens, koja je kao i Makron tada imala 15 godina, vratila se iz Katoličke škole i rekla: "Mama, imamo jednog ludog dečka u razredu koji zna sve o svemu".

Ubrzo nakon toga, Makron je počeo da dolazi u njihovu kuću, ali ne kod njene sestre nego kod majke, tada 39-godišnje profesorke, koja mu je predavala francuski jezik i držala časove glume, prenosi 100posto.hr.

Foto: Getty/Alex Grimm / Staff

"Bili su opčinjeni jedno drugim i to su svi videli. Nisu to nikako mogli da sakriju. Otac je, čim je video šta se događa odmah iselio iz kuće. Preselio se u Lil, gde je, inače, radio", priča Tifani.

"Oca nije bilo, a ja sam sa mamom išla na sastanke sa Emanuelom. Rastanak roditelja nam je teško pao. Međutim, oboje su se uvek trudili da nas maksimalno poštede i da ublaže traumatično iskustvo", kaže.

"Kad je Emanuel sa 16 godina izjavio mami ljubav, njegovi roditelji su od nje tražili da prekinu dok ne napuni 18 godina. Mama im je, međutim, odgovorila: 'Ne mogu ništa da vam obećam'", priseća se Tifani.

Foto: Getty/Thierry Chesnot / Stringer

Makrona su roditelji tada poslali u Pariz da završi školu, ali je on sve vreme održavao vezu na daljinu sa Brižit.

"Nećeš me se tek tako rešiti. Vratiću se po tebe i oženiću te", rekao je, kako pišu mediji, tada Emanuel svojoj učiteljici, udatoj ženi troje dece.

Par je 13 godina održavao vezu na daljinu. Kada se ona 2006. godine konačno razvela od muža, Makron ju je zaprosio.

Brižit Makron nije htela da učestvuje u dokumentarnom filmu, ali je objavljena njena ranija izjava u kojoj je navela da joj je žao jer su deca zbog nje propatila.

"Znam da sam povredila svoju decu i to je stvar zbog koje mi je najviše neugodno. Međutim, da nisam napravila ovakav izbor, propustila bih svoj život", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.