Napravite najukusnije ćufte pomoću ovih trikova super domaćica

Ćufte su ukusno jelo od mlevenog mesa, luka i začina koje nas veoma asocira na detinjstvo i maminu kuhinju. Ćufte se prave tako što se prže ili peku na roštilju, a u mleveno meso se najčešće dodaje pokvašena sredina hleba, so, zreo ili mladi luk i jaje, nakon toga se mleveno meso umesi, da se ćuftice ne raspadnu prilikom pripreme.

Sreda, 31.07.2019.

10:29

Izvor: bakina kuhinja

Napravite najukusnije ćufte pomoću ovih trikova super domaćica
Foto: Depositphotos/marcomayer

Podeli:

U zavisnosti od regiona, dodaju se i različiti začini kao što je peršun, biber, čubar ili kumin. U zavisnosti od recepta, u mleveno meso možete dodati i pirinač, rendani krompir ili kačkavalj, a prilikom prženja ćuftice se prethodno uvaljaju u brašno.

Kako biste pripremili savršeno ukusne, vazdušaste i neobične ćufte potrebno je da obratite pažnju na sledeće trikove super domaćica.

Da bi ćufte bile sočne, meso od kojeg ćete praviti je od posebnog značaja. Proporcije su 60% svinjskog mesa i 40% teletine. Ali da bi bile sočne obavezno mora da ima i malo slanine. Drugi važan deo recepta za ćuftice su začini. Možete staviti biber, kumin, luk, čubar.

Da bi bile meke, postoji još jedan sastojak koji biste mogli da dodate u sve ostale sastojke koje stavljate – pivo. Možda zvuči čudno i da mislite da se pivo samo konzumira sa gotovim ćufticama, ali kad jednom probate, uverićete se da niste pogrešili. Kada pomešajte mleveno meso sa začinima i pivom, treba da ostavite da lepo upiju sastojke. Najbolja varijanta je da ostavite da odstoji u frižideru 1 dan. Ako pravite ćufte na roštilju, treba da ga dobro ugrejete prehodno. Ako to ne uradite, rizikujete da ostanu žive, a ako je roštilj previše jak, izgoreće spolja, a unutra će ostati žive.

Da bi bile mekanije, dok mesite mleveno meso za ćuftice, stavite malo hleba, piše Stvar ukusa. Koristite sredinu, a ne koru, koja je tvrđa. Kad lepo zamesite mleveno meso sa hlebom, ostavite ga da odstoji jedan dan na hladnom, u frižideru. Tako ćete dobiti homogenu smesu koja se prilikom prženja neće raspasti, nego ćete dobiti okruglu ćuftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare